Forţele armate ruse au bombardat luni dimineaţa din nou regiunea Odesa, care este atacată constant în ultima săptămână. Rachete şi drone au lovit inclusiv porturile Reni şi Ismail, situate pe Dunăre, pe graniţa româno-ucraineană.

Potrivit directorului Navrom Delta S.A.Tulcea, Nicolae Chichi, un pericol pentru circulaţia fluvială există şi momentan se aşteaptă ca o celulă de criză să fie constituită la nivel de Guvern.

„În primul rând, problema este faptul că noi nu mai avem port control la Izmail şi Reni. Asta înseamnă că nu putem realiza coordonarea operaţiunilor de navigaţie pe un anumit sector de pe Dunăre. În al doilea rând, avem o porţiune de circa 600 m, la maican, unde navigăm prin apele teritoriale ale Ucrainei. Cel puţin, până la această oră(n.r. 14:20) cele două porturi nu mai comunică, dar sperăm ca acest lucru să fie remediat în cel mai scurt timp şi că deja s-a instituit o celulă de criză la minister, astfel încât Căpitănia Portului Tulcea să fie informată şi să fie reactivi colegii care se ocupă de circulaţia pe Braţul Chilia, ca la rândul nostru să ştim ce avem de făcut, începând de azi, cel târziu mâine. Suntem expuşi la pericole, acesta este adevărul”, ne-a declarat, ieri, Nicolae Chichi.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.