Municipiul Tulcea va încheia un parteneriat cu Federaţia Română de Ciclism pentru organizarea celei de-a 56-a ediţii a Turului României, ce va avea loc în perioada 4-10 septembrie. Este cea mai mare competiţie de ciclism internaţional organizată în ţara noastră, iar anul acesta va cuprinde traseul Suceava-Piatra-Neamţ-Focşani (unde va avea loc şi proba de contratimp individual)-Tulcea-Călăraşi-Bucureşti.

Cei 120 de ciclişti participanţi vor pleca pe 4 septembrie de la Suceava şi vor ajunge la Tulcea pe 8 septembrie, unde va avea loc şi o cursă de ciclism dedicată copiilor. Traseul ce se va încheia în Capitală, unde are loc marea finală, este unul de 930 de kilometri.

În şedinţa ordinară de joi, 27 iulie, consilierilor locali li se cere acordul pentru ca, din bugetul local, să se asigure o finanţare de 180.000 de lei pentru organizarea evenimentului sportiv Turul României la Ciclism, etapa a IV-a Focşani – Tulcea.

Cu aceşti bani, Primăria Tulcea va asigura servicii de masă şi de cazare, servicii de pază şi protecţie, servicii şi materiale de promovare şi publicitate şi organizarea competiţiei pentru copii.

„Organizarea unui tur ciclist reprezintă o oportunitate excelentă pentru Primăria Municipiului Tulcea de a promova sănătatea, turismul, mobilitatea sustenabilă şi coeziunea socială în comunităţile lor. Prin investiţia în astfel de evenimente, se pot  aduce numeroase beneficii pe termen lung pentru locuitorii şi mediul înconjurător”, se arată în proiectul iniţiat de primarul Ştefan Ilie.

Turul României 2023 va acoperi peste 930 km, peste 120 de ciclişti, 7 zile, în cadrul a 6 etape. Noutatea ediţiei din acest an constă în adăugarea unei noi etape, o probă de contratimp individual ce va avea loc la Focşani, iar de aici cicliştii vor pleca spre Tulcea. Penultima etapă, de peste 200 km, cu finiş la Călăraşi, va include traversarea noului pod suspendat peste Dunăre.