Modernizarea portului Tulcea este una dintre investiţiile cele mai importante ale administraţiei judeţene raportate la dorinţele populaţiei municipiului şi judeţului Tulcea, a declarat, ieri, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, la conferinţa de presă organizată pentru a marca recepţia finală a lucrărilor privind modernizarea portului Tulcea, proiect finanţat cu fonduri europene asigurate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

În cadrul evenimentului, preşedintele Horia Teodorescu a vorbit despre acest proiect deosebit de important pentru comunitatea tulceană, respectiv pentru dezvoltarea întregii regiuni de Sud-Est.

„Este, din punctul meu de vedere, una dintre reuşitele frumoase ale administraţiei judeţene, ca investiţie realizată: este, poate, una dintre primele dacă nu prima ca importanţă, dacă ne raportăm la dorinţele populaţiei municipiului şi judeţului Tulcea. Dar, ca să fiu corect, din punct de vedere al importanţei economice şi a facilităţilor create de investiţia pod peste Dunăre, cred că pe aceasta aş plasa-o pe primul loc pentru judeţul Tulcea”, a declarat Horia Teodorescu.

În cadrul aceleiaşi conferinţe, şeful administraţiei judeţene a prezentat, pe scurt, istoricul preluării portului şi falezei Tulcea în administrare locală, calificând aceste demersuri drept cea mai dificilă parte a unui deziderat asumat la nivel administrativ.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.