Două noi proiecte de investiţii, iniţiate de Primăria Tulcea, au fost votate de consilierii locali în şedinţa de consiliu de joi. Este vorba de construirea a două parcări etajate, amplasate în cartierele Vest şi Peco.

Potrivit viceprimarului George Şinghi, cea mai mare parcare este cea de pe strada Antenei, care va avea 271 de locuri şi va cuprinde şi spaţii cu destinaţie multifuncţională.

„Suntem la faza de PUZ a proiectelor de parcare, pentru că toate avizele şi aprobările au durat mai bine de un an şi jumătate şi, după aprobare, urmează să intrăm în faza de proiectare. Parcarea de pe strada Antenei, cea din spatele blocurile aflate la intrarea în oraş dinspre Constanţa, pe partea stângă, se va desfăşura pe o suprafaţă de 7.400 mp şi va asigura un număr de 271 de locuri de parcare, în care se vor regăsi atât locuri pentru maşinile electrice, cât şi persoanele cu dizabilităţi. În cadrul acestei clădiri vor fi amenajate şi parcări de biciclete, spaţii verzi, de joacă, de relaxare şi un teren de sport sintetic”, ne-a declarat viceprimarul George Şinghi.

Cea de a doua parcare etajată aflată pe lista de investiţii a Primăriei va deservi necesarul pentru minim 200 de vehicule şi va fi construită pe fundaţia unui vechi bloc Alum, din cartier Vest, lângă calea ferată.

„A doua parcare va avea peste 200 de locuri, şi se va realiza în regim D+P+2+Terasă, amenajată, de asemenea, cu parcări pentru biciclete, spaţiu verde, de relaxare, de joacă şi un teren de sport multifuncţional cu gazon sintetic. Pe partea de terasă descoperită, ambele parcări vor avea panouri fotovoltaice, care vor îndeplini şi rolul de copertină pentru locuri de parcare realizate pe terasă”, a precizat George Şinghi.

Viceprimarul spune că administraţia locală lucrează continuu la proiectele de infrastructură, pentru a asigura nevoile cetăţenilor, astfel că proiectul pentru o a treia parcare etajată, într-un punct de maxim interes, este o prioritate pentru Primăria Tulcea.

„Necesarul în ceea ce priveşte locurile de parcare nu este distribuit uniform, pe tot municipiul şi pe tot parcursul zilei. Lucrăm constant la îmbunătăţirea nivelului de trai a cetăţenilor, astfel că încercăm să identificăm terenuri disponibile şi generoase, care să ne permită construirea de parcări supraetajate. Cea de a treia şi cea mai importantă parcare pe care o vom aproba curând şi o vom construi se află în spatele Spitalului Judeţean, unde este o baterie foarte mare de garaje, vorbim de un teren de circa 4.000 de metri”, a menţionat viceprimarul George Şinghi.