Duminica aceasta debutează sărbătoarea Tulcea Fest, unul din evenimentele mult aşteptate anual de către tulceni.

Timp de trei zile, în perioada 13 august – 15 august, oraşul Tulcea va fi sărbătorit prin evenimentul TULCEA FEST, iar primarul Ştefan Ilie promite trei seri de concerte pe toate gusturile, care vor avea loc la Plaja Ciuperca, ce vor culmina cu un spectaculos show pirotehnic.

„Am alocat pentru acest eveniment un buget de 400.000 de lei, este o sumă mică, pentru că prioritatea noastră este să cofinanţăm foarte multe proiecte de investiţii de infrastructură aflate în derulare, astfel că ne focusăm pe obiectivele importante. Totodată, nu putem lăsa zilele municipiu-lui să treacă neobservate. Ca o comparaţie, valoarea pe care am alocat-o acestui festival este de cinci ori mai mică decât bugetul Delta Waves”, ne-a declarat Ştefan Ilie.

Strada Unirii devine pietonală

Cu ocazia acestui eveniment, circulaţia auto pe strada Unirii va fi interzisă, pentru a se face loc târgului tradiţional la care vor participa circa 60 de meşteri populari sosiţi din întreaga ţară. În acelaşi timp, în Piaţa Civică se vor menţine căsuţele cu produse tradiţionale şi artizanat, deschise pe perioada Festivalului Peştişorul de Aur.

„Ţinând cont de faptul că sâmbăta aceasta se va încheia şi Peştişorul de Aur, festivităţile organizate în Piaţa Civică vor continua la căsuţele cu terase amenajate în această zonă, în timp ce pe scenă vor avea loc recitaluri de cafe-concert ale ansamblului Baladele Deltei şi cu muzică în surdină, pentru a oferi o atmosferă plăcută vizitatorilor. De asemenea, şi la Foişorul de la Faleză, Ansamblul Artistic Profesionist <<Baladele Deltei>> va fi prezent cu un program de café-concert, susţinute împreună cu alţi artişti tulceni”, a menţionat primarul municipiului.

De ce la Ciuperca şi nu pe faleză?

Foarte mulţi cetăţeni au dorit să ştie de la primarul Ilie motivul pentru care Zilele Municipiului nu se desfăşoară pe faleză, acolo unde au avut loc întotdeauna, înainte de reabi-litarea acesteia.

„Într-adevăr, primesc multe întrebări legate de ce nu s-a putut realiza acest eveniment pe Faleza Tulcea. Răspunsul este simplu: pentru a desfăşura activităţi de orice fel ar trebui să avem un acord de colaborare Consiliul Judeţean, însă acesta ar putea fi valabil doar atunci  când CJ va recepţiona lucrările de reabilitare a Falezei, care încă nu s-au încheiat”, a precizat Ştefan Ilie.

Zona plajei de la Lacul Ciuperca se va transforma în centrul gastronomic în perioada 11-15 august, cu foodtruck-uri, bucătării în aer liber şi terase la care publicul se va putea răcori. De asemenea, pentru cei mici, între zona de Picnic şi Bazinului Didactic de Înot vor avea loc activităţi.

Amfitrionul Tulcea Fest va fi cunoscutul comediant Raul Gheba, care va invita pe scena amplasată pe Plaja Ciuperca trupe cunoscute, dar şi artişti locali consacraţi, presărând printre momentele artistice numere de stan-up comedy şi surprize umoristice.

Astfel, duminică, 13 august, începând cu ora 17:00, spectacolul va fi deschis cu un moment de dans prezentat de copiii clubului Let’s go dance şi Octavian Riu, artist tulcean lansat de curând în lumea muzicii, care va susţine primul său concert în oraşul natal. Spectacolul continuă cu trupa Publika şi se încheie cu Ami.

Luni, de la ora 20:00, urcă pe scenă Eyedrops, Robin and the Backstabbers şi Gojira, iar marţi, de la aceeaşi oră, tulceanca Corina Sîrghi şi Taraful Jean Americanu aduc în atenţia publicului momente din muzica lăutărească veche şi romanţe, cântate odinioară de Maria Tănase. White Mahala şi Direcţia 5 sunt trupele care cântă pentru publicul tulcean, la finalul celor trei zile dedicate municipiului.

„15 August, Ziua Municipiului Tulcea nu putea trece nesărbătorită. Cu această ocazie, timp de trei seri, Plaja Ciuperca va oferi atmosfera unui festival veritabil: prima zi este dedicată muzicii pop, urmată de o seară de festival plină de energie şi tinereţe, iar totul va culmina cu Ziua de Sfânta Maria, care va reuni toţi tulcenii într-o atmosferă festivă, cu folclor autentic, muzică boemă de petrecere şi ritmuri de pop rock. Seara de 15 August se va încheia cu un spectacol pirotehnic, nu doar un simplu foc de artificii”, a informat Primăria Municipiului Tulcea.