Miercuri dimineaţă, în timpul unui atac cu drone de aproape trei ore asupra regiunii Odesa, mai multe instalaţii agricole şi portuare au fost avariate şi au fost raportate mai multe incendii în Ismail. Mai mulţi locuitori din Chilia Veche au declarat că exploziile de peste Dunăre, în localitatea ucraineană Chilia Nouă, au fost vizibile cu ochiul liber de pe teritoriul românesc.

Primarul din Chilia, Timur Ciauş, ne-a spus că deja oamenii au ajuns la capătul răbdării. Cu toate că, într-un fel spus, s-au obişnuit, atacurile nocturne, în special, încă mai crează panică.

„Vă daţi seama că suntem îngroziţi. Să detoneze la 300-400 de tine, impactul este major. Vuietul, amploarea… Oamenii, copiii sunt speriaţi cel mai tare. Cu toate că îi asigurăm că teritoriul nostru nu este expus, că nu ajunge nicio bombă la noi, se tem pentru viaţa lor şi a copiilor. Chiar dacă nu ajunge la noi, nu avem de unde şti, asta ne spun oamenii. Noi îi liniştim, le spunem că suntem în siguranţă. Trăim cu această spaimă, recunoaştem, şi nu este în regulă”, ne spune primarul din Chilia Veche.

„Unda de şoc a fost puternică, dar nu a creat probleme. A fost un spectacol, inedit, dar sinistru”, ne-a spus, ieri,  Vasile Dan Dicu, preşedintele Asociaţiei „Împreună pentru Chilia”.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.