Consiliul Naţional al IMM-urilor din România (CNIPMMR) a trimis Comisiei Europene o scrisoare deschisă prin care încearcă să-şi alieze executivul UE în disputa cu Guvernul privind măsurile de reducere a deficitului prin creşterea fiscalităţii. Documentul conţine câteva linii roşii pe care organizaţia patronală doreşte să le impună Cabinetului Marcel Ciolacu în legătură cu modificările fiscale pregătite. Mai mult, organismul menţionat atrage atenţia că implementarea lor va duce la încetinire considerabilă a economiei.
„Comisia se îndoieşte că în 2024, an electoral, se vor lua măsuri de reformare şi se vor diminua cheltuielile bugetare Guvernul a fost informat asupra situaţiei economice din România, mai ales în legătură cu depăşirea deficitului, situaţia macroeconomică în care se află România era cunoscută, însă toată lumea stă în silenţio stampa”, a explicat Sterică Fudulea, secretar general al CNIPMMR, organizaţie patronală ce reprezintă, la nivel naţional şi european, interesele a peste 60.000 de IMM-uri.
Patronatele, ca partener social, nu au fost informate în legătură cu ceea ce se întâmplă. Mai exact, situaţia reală a finanţelor ţării, după cum se exprima Sterică Fudulea, situaţia colectării la bugetul statului, un raport al cheltuielilor publice ce se fac „haotic şi fără o evidenţă certă, uneori”.
„Ceea ce am înţeles din partea Comisiei Europene, şi cred că suntem cu toţii de acord în acest sens, este că anul viitor vor fi mai multe rânduri de alegeri şi nimeni nu crede că se va face vreo formă de eficientizare a cheltuielilor sau reforme. De aceea, Comisia a ajuns la o situaţie limită, în care doreşte ca aceste reforme să fie puse în practică în această perioadă”, menţionează Sterică Fudulea.
Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.