Primăria oraşului Tulcea a semnat contractul de achiziţie a unei nave pentru transportul călătorilor între Tulcea şi suburbia Tudor Vladimirescu, nava urmând să fie dată în folosinţă peste şase luni.

Actuala navă care asigură serviciul de transport public între Tulcea şi suburbia Tudor Vladimirescu nu asigură condiţii adecvate, mai ales în timpul sezonului rece, pasagerii fiind nevoiţi să stea permanent în aer liber.

„Condiţiile de transport public între cele două maluri ale Dunării se vor îmbunătăţi substanţial. Astăzi (luni, n.r.), primarul Ştefan Ilie a semnat contractul de achiziţie a unei noi nave, care va beneficia de salon cu climatizare, încălzire şi răcire, va avea capacitatea de 50 de călători, grup sanitar, inclusiv pentru persoane cu dizabilităţi, instalaţie de panouri fotovoltaice şi alte dotări necesare unui transport în condiţii de decenţă şi siguranţă”, se specifică în anunţul Primăriei municipiului Tulcea publicat pe Facebook.

Achiziţia a fost făcută în cadrul unui proiect finanţat din fonduri europene nerambursabile, prin Grupul local de pescărie durabilă Delta Dunării, în valoare totală de 1.211.000 lei, fără TVA , respectiv 242.000 euro.

Termenul pentru construirea şi livrarea ambarcaţiunii este de şase luni. Constructorul este SC Spatyard ambarcaţiuni BOATS SRL Galaţi.