Ministerul Educaţiei a pus săptămâna trecută, în consultare publică, proiectul Metodologiei de organizare a Programului naţional „Şcoala Altfel”. Potrivit documentului, nu sunt permise deplasările în afara localităţii care presupun costuri şi pentru care unitatea de învăţământ nu a identificat surse de finanţare, în cadrul programului naţional „Şcoala Altfel”.

Inspectorul general şcolar, Viorica Pavel, spune că proiectul stabileşte clar că în cadrul activităţilor care presupun contribuţia financiară a părinţilor, unitatea şcolară trebuie să ofere alternative gratuite.

„Dacă unitatea de învăţământ nu identifică resurse financiare pentru a susţine costurile unei deplasări în afara localităţii, părinţii nu vor avea obligaţia de a susţine financiar”, ne-a declarat inspectorul general şcolar, Viorica Pavel.

Directorul Colegiului Spiru Haret crede că nu vor exista resurse extrabugetare care să acopere costurile unor  activităţi  în cadrul programului „Şcoala Altfel” în afara judeţului.

„Personal, nu cred că este posibilă o finanţare extrabugetară a unor activităţi legate de activităţi în afara judeţului. Bugetele şcolilor sunt reduse şi abia reuşesc să ţină ritmul administrativ. Mi-e greu să cred că va exista un buget care să prevadă, în exerciţiul său, un capitol care să fie destinat exclusiv proiectului <<Şcoala Altfel>>, şi aici mă refer la activităţi extraşcolare care să cuprindă deplasări în afara judeţului, localităţii etc”, ne spune directorul Colegiului Spiru Haret, prof. Florin Anastasiu.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.