Camelia Cuzub lansează un nou volum, al patrulea, romanul „În lumină”, săptămâna viitoare, în cadrul manifestărilor Zilele Bibliotecii Judeţene „Panait Cerna”.

Despre roman, Camelia Cuzub spune că îl are în lucru de trei ani şi este dedicată soţului său, decedat în urmă cu doi ani.

„Romanul l-am început în urmă cu trei ani. Prof. Floarea Calenic a insistat să-mi facă lansarea. Acest roman este ficţiune, psihologie şi religie, e beletristică. Este despre o fată care pleacă în căutarea sinelui, merge în mai multe ţări, caută autorul unei cărţi în care ea se regăseşte, până la urmă îl găseşte pe o insulă, este foarte interesant. Este dedicată soţului meu, e un fel de tribut adus lui. El nu mai este de doi ani. În carte scrisesem puţin despre noi, iar d-na Calenic m-a sfătuit să dezvolt partea aceasta. Soţului meu i-a plăcut foarte mult”, ne-a spus Camelia Cuzub.

Potrivit autoare, scrisul a fost din totdeauna o alinare pentru sufletul ei când era tristă.

„Am scris din totdeauna, de la 14 ani. Mai mult scriam pentru mine, simţeam că-mi fac bine. Dacă eram tristă, începeam să scriu, nu ştiu dacă era un hobby, mai degrabă era ca o alinare pentru sufletul meu. Niciodată nu m-am gândit că le voi publica, dar le-am adunat”, ne-a mărturisit Camelia.

Camelia Cabuz a publicat trei volume de poezie, „Doruri”, „Neiubirea”, „Pânsurile unui pelerin”.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.