În urmă cu doi ani, s-a decis ca pescarii să captureze raci doar pe bază de autorizaţie. Cota aprobată de ARBDD pentru acest an este de 45, 21 tone, împărţită la 170 de pescari care au solicitat autorizaţii de capturare a racilor.

„Cota repartizată coincide aproape cu cantitatea de raci pe care noi o consideram captură accidentală. Noi autorizăm şi repartizăm cote pe fiecare pescar, în jurul cantităţii de 300 de kilograme. S-a introdus la autorizare această captură pentru că a cerut-o piaţa industriei alimentare. Iniţial a fost introdusă obligativitatea ca racii să nu fie mai mici de 9 centimetri. Acum s-a ajuns la 12 centimetri, însă mie mi se pare nepotrivită şi această dimensiune. În restaurante se vor în farfurii ditamai racii. Am văzut  în pescării raci cât un deget. Nu înţeleg ce se face cu acest gen de exemplar. Ce se mănâncă?”, ne-a declarat  guvernatorul RBDD, Gabriel Marinov.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.