Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege care prevede posibilitatea declarării, la cerere, a cabinetelor de medicină de familie şi a punctelor secundare de lucru ca unităţi sanitare de utilitate publică.

 

Medicina de familie este baza unui sistem medical. Din păcate, în ţară, mai grave, în unele judeţe, sunt problemele legate de asigurarea acestui act medical primar, atrage atenţia dr. Constantin Ciureanu, medic de familie.

„Acolo unde sunt, spaţiile sunt deja de utilitate publică întrucât se acordă asistenţă medicală, indiferent de statutul fiecărui cetăţean, iar statul garantează asta”, spune dr. Constantin Ciureanu, vicepreşedinte al Colegiului Medicilor Tulcea.

În opinia dr. Ciureanu, iniţiativa nu vine cu  niciun element de noutate, cu atât mai mult cu cât primăriile pun la dispoziţia medicilor spaţii, cu titlul gratuit, însă acest aspect nu-i motivează. Domnia sa spune că primăriile au pus deja spaţii la dispoziţie medicilor de familie încă din 1990. Şi, dacă mai este nevoie, se mai găsesc… însă nu constituie o atracţie pentru tinerii medici.

 

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.