Vânzătorii de fructe şi legume care şi-au amplasat tarabele pe domeniul public al municipiului, fără a avea autorizaţie din partea Primăriei Tulcea, au fost amendaţi de Poliţia Locală, valoarea totală a amenzilor depăşind suma de 5.000 de lei.

Produsele confiscate au ajuns la copiii din familii defavorizate şi la centrele sociale, prin intermediul  Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială Tulcea.

De exemplu ieri, în urma unei acţiuni de control, au fost verificaţi doi operatori economici care comercializau struguri în locuri neautorizate de către Primăria Municipiului Tulcea, unde au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale în valoare de 1000 lei. Un operator economic a abandonat pe domeniul public şapte lăzi cu struguri şi un cântar. În urma acţiunii, au fost predate către  Direcţia de Asistenţă şi Protecţie Socială Tulcea 786 kg de struguri.

“Sunt aceleaşi persoane care, în repetate rânduri, au mai fost amendate cu 1000 lei şi cărora li s-a confiscat marfa. Recidiva lor dovedeşte că la mijloc este o afacere prosperă, nefiind nicidecum vorba despre bunicuţe care vând pătrunjel la colţ de stradă. Iar câştigurile lor vin tocmai din încălcarea legii, în detrimentul celor care aleg munca cinstită şi practicarea unui comerţ civilizat. Reprezentanţii Poliţiei Locale şi  cei ai Agropieţe i-au invitat să îşi vândă marfa în Piaţa Veche, asta deşi orice comerciant sau producător poate solicita un spaţiu în pieţele din municipiu, tarabele disponibile fiind la vedere, în timp real”,  a informat Primăria Tulcea.

Din luna septembrie, Poliţia Locală, cu sprijinul Agropieţe, a derulat mai multe acţiuni pe linia comerţului ilegal cu struguri, dar şi legume şi fructe de sezon.

“Noi am început aceste acţiuni încă din septembrie. Mulţi comercianţi stradali  au fost direcţionaţi să-şi vândă marfa în pieţele oraşului, astfel încât concurenţa să fie loială din partea tuturor agenţilor economici. Comerţul la colţ de stradă, pe trotuar sau oriunde în afara incintelor pieţelor este sancţionat. Am confiscat, pe data de 21 septembrie, aproape o tonă de struguri, cantitate care a fost predată Direcţiei de Asistenţă Socială. Zilnic avem acţiuni pe această linie şi întâlnim mulţi astfel de comercianţi stradali neautorizaţi”, ne-a declarat  Cornel Ţopa, reprezentantul Poliţiei Locale Tulcea.

Direcţia de Poliţie Locală va continua controalele inopinate, până când aceşti afacerişti vor înţelege că nu mai pot veni la Tulcea pentru a practica comerţul ilegal.

“Vrem comerţ curat, respect faţă de producătorii şi comercianţii cinstiţi şi, mai ales, faţă de cetăţeni!”, a transmis Primăria Tulcea pe pagina oficială.

Se pare însă că profitul e mai mare dacă vinzi pe stradă.