Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Tulcea au constatat depăşiri de substanţe opiacee din seminţe de mac folosite în mai multe unităţi de alimentaţie publică din judeţ. Este vorba despre o brutărie-patiserie, un laborator de cofetărie şi două patiserii. În acelaşi timp, inspectorii sanitar-veterinari au retras dintr-un depozit din judeţ o tonă şi  jumătate de seminţe de  mac. Tot pentru depăşiri la substanţe opiacee, de la alte trei unităţi au fost retrase încă 20 de kilograme de seminţe de mac. Acum se aşteaptă rezultatele pentru produsele finite.

Probele prelevate de inspectorii sanitar-veterinari au fost trimise pentru analize la Laboratorul naţional de referinţă.

„S-au recoltat probe care au fost trimise la Laboratorul de referinţă pentru depistarea depăşirilor de substanţe opiacee din seminţele de mac şi produse finite de la unităţi de profil. S-au constatat depăşiri la seminţele de mac folosite în prepararea produselor de patiserie, cofetărie. Noi am trimis probele la Laboratorul de referinţă şi aşteptăm rezultatele pentru produsele finite. Loturile de seminţe de mac cu depăşiri au fost retrase de la consum. În continuare monitorizam toate astfel de produse pentru a nu ajunge in consum public. În perioada următoare urmează să primim rezultatele examenelor de laborator pentru produsele trimise la analiză”, ne-a declarat directorul DSVSA Tulcea, dr. Mitică Tuchilă.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.