Toate unităţile şcolare din municipiu vor fi supravegheate şi de jandarmi, iar părinţii elevilor prinşi fumând în faţa şcolii vor fi amendaţi, prevede noul plan teritorial cadru de acţiune pentru siguranţa şcolară.

Inspectorul şef al IJP Tulcea, comisar şef Daniel Grădinaru, atrage atenţia că potrivit noului plan teritorial cadru de acţiune, părinţii vor fi sancţionaţi, dacă elevii fumează la şcoală.

„Conform noului concept pe care l-am pus la punct, la fiecare şcoală va fi un jandarm timp de trei ore. De acum nu veţi mai vedea copii care stau în faţa şcolii la ţigară. Ştiţi că înainte ieşeau să-şi cumpere ceva, se adunau doi, trei, cinci copii şi stăteau la ţigară în faţa şcolii. Asta pentru că vor fi sancţionaţi părinţii pentru nesupravegherea minorilor. Educaţia vine în primul rând de acasă. Şi dacă părinţii sunt sancţionaţi, atunci cu siguranţă copilul nu va mai avea bani de ţigări. Dacă dumnealor nu ştiu să-şi supravegheze copiii, să le ofere educaţie pe lângă banii de ţigări, vor suporta şi sancţiuni. Vom acţiona gradual. Mergem pe dialog, apoi pe coerciţie dacă situaţia o impune”, ne-a declarat şeful IJP Tulcea, comisar şef  Daniel Grădinaru.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.