Fotbalistul Cristian Ţidularu, un tânăr din Măcin în vârstă de 24 ani, a reuşit performanţa să joace în prima ligă din Andorra.

„La vârsta de 5 ani am venit cu familia în Spania, la Barcelona, unde am început să joc la Atletico Polinya în echipa de juniori. După ce am trecut prin multe echipe de juniori, am ajuns la nivelul maxim U17 la UE Sant Andreu, acolo unde mi-a venit şi convocarea pentru un stagiu de pregătire la Braşov, Cheile Grădiştei cu Naţionala României U17, generaţia 99. După această perioadă, mi-a fost propusă o convocare la U19 pentru un Stagiu de Pregătire la Marbella (Malaga) dar din păcate nu am putut ajunge din cauza unor probleme musculare. La nivel de Seniori, am tot jucat în categoriile inferioare din Catalunya, precum Tercera Federacion, iar după multă muncă şi ambiţie, anul acesta mi-a  venit şi recompensa. Am avut multe oferte din Italia, Danemarca şi Andorra, dar în final am decis să merg şi să fac pasul la echipa din prima ligă în Andorra, la FC Ordino, unde  la primul meci de verificare am dat gol. În Andorra mai este şi un alt român pe nume Raul Feher de la echipa Inter Escaldes”, ne-a declarat Cristian Ţidularu.

Visul tânărului fotbalist este să joace într-un campionat mai puternic decât cel al Andorrei, iar modelul său de viaţă în domeniul sportiv este Lionel Messi.

„Modelul meu mereu a fost Lionel Messi, pentru că şi eu sunt stângaci, ca şi el, şi sunt genul de jucător micuţ de înălţime care driblează foarte mult”, ne-a spus Cristian.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.