Antreprenorul tulcean Mihail Nane, în vârstă de 48 ani, s-a clasat pe locul 4 la Campionatul Mondial de lupte destinat veteranilor, la grupa de vârstă 45-50, care a avut loc săptămâna trecută la Loutraki, în Grecia.

În cadrul acestei competiţii au participat doi luptători tulceni antrenaţi de antrenorul emerit la lupte Milton Popovici. Este vorba despre Petre Dragomir care a obţinut locul 10 la categoria 88 kg şi Mihail Nane, locul 4 la categoria 130 kg.

Antrenorul Milton Popovici se declară mulţumit de rezultatele obţinute de sportivii, şi subliniază că participarea la campionat a fost suportată din propriile buzunare.

Despre competiţia din Grecia, Mihail Nane spune că participanţii au fost foarte bine pregătiţi.

„Competiţia mi s-a părut foarte grea şi foarte puternică, având în vedere că a fost un campionat mondial al veteranilor unde au luptat cei mai buni din cei mai buni sportivi din toate statele lumii. Sunt oameni care nu au renunţat o secundă la a face sport de performanţă, în condiţiile în care mulţi dintre ei sunt bodyguarzi, gărzi de corp pentru preşedinţi de state şi oameni de afaceri, ofiţeri de poliţie şi ofiţeri în armata multor state”, ne-a declarat Mihail Nane.

Nane a făcut parte din componenţa lotului olimpic al României şi a fost multiplu medaliat la campionatele naţionale şi europene de lupte greco-romane.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.