Întruniţi, marţi, în şedinţă ordinară, consilierii locali au dezbătut 17 proiecte aflate de ordinea de zi. Unul dintre proiectele care nu a întrunit sufragiile consilierilor şi a suscitat intervenţii din partea consilierilor PSD este cel legat de aprobarea Bugetului e venituri şi cheltuieli al Societăţii de Transport Public.

Prima intervenţie în plen a avut-o consilierul PSD Dorin Ţiu, care şi-a exprimat nedumerirea faţă de valorile mari generate de cheltuieli cu reparaţiile şi combustibilul, regăsite în raportul anexat proiectului de hotărâre.

Directorul Societăţii de Transport Public, invitat de primarul Ştefan Ilie să explice în plen de ce se impune rectificarea bugetară, a motivat-o prin modificarea traseelor, numărul de kilometri parcurşi în plus, uzura autobuzelor, costurile pieselor şi creşterile salariale.

Primarul Ştefan Ilie l-a întrebat pe consilierul Dorin Ţiu dacă domnia sa consideră că este necesar să se facă un control, un audit intern la STP pe toate segmentele de cheltuieli.

Vădit surprins, consilierul Ţiu a declarat că nu contează ce vrea un consilier, important este ca administraţia publică să ia decizia în condiţiile în care crede că acest aspect se impune.

Consilierul PSD Andaluzia Luca şi-a exprimat dezamăgirea faţă de prestaţia managerială a directorului Udrea, făcând referire la faptul că domnia sa este angajat din anul 2008 al Societăţii de Transport Public, a ocupat funcţia de contabil – şef şi implicit, prin expertiza acumulată, ar fi trebuit să aibă un randament mai mare din punct de vedre financiar, printr-o reducere a cheltuielilor de transport public. Politic sau nu, consilierul PSD l-a etichetat pe directorul Udrea.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.