Locatarii din blocurile G de pe strada Gării plătesc de ani buni apa rece, la preţ de apă caldă. Din cauza unor disfuncţionalităţi în sistem, apa caldă ajunge la robinetele oamenilor cu întârzieri de peste o oră. Asta presupune ca locatarii să plătească metri cubi de apă rece, la preţ de apă caldă.

O soluţie ar fi instalarea unor panouri fotovoltaice, proiect propus de directorul Energoterm, Ionel Zamfir. Primarul Ştefan Ilie a transmis Asociaţiei de Proprietari Egreta că ar fi bine să ia în calcul această posibilitate şi să se aşeze la masa dialogului cu directorul Energoterm.

„Eu cred că este o soluţie bună cea pe care a propus-o domnul director. Asociaţia de locatari ar trebui să ia legătura cu Energoterm pentru a contura acest proiect pe care eu îl consider bun. Şi împreună, găsim o soluţie care să rezolve această problemă. Ideea cu panourile este bună, haideţi să vedem cum o putem realiza împreună. Ar trebui să găsiţi, de comun acord, prin dialog, o soluţie ca aceste panouri să fie puse pentru a se elimina problema”, a spus primarul Ştefan Ilie, în şedinţa de Consiliu Local de săptămâna trecută.

Consilierul local Tatiana Haliţ a atras atenţia plenului Consiliului Local şi directorului Energoterm că în zonă  locuiesc foarte mulţi bătrâni care nu-şi permit să plătească facturi la apa caldă care nu sunt conforme cu realitatea

„Dăm drumul la robinetul de apă caldă. Aşteptăm  o oră ca apa să devină călâie. Apoi mai stăm o oră să devină caldă, iar fierbinte, cred că ajunge undeva după trei ore. Problema aceasta este de ani de zile. Nici până acum conducerea Energoterm, indiferent care a fost ea nu a soluţionat problema aceasta. Practic, metri cubi de apă rece sunt plătiţi la preţ de apă caldă. Ceea ce nu este deloc corect. Sunt oameni în vârstă, au pensii mici aşa că nu este corect faţă de ei. Am solicitat domnului director de la Energoterm, printr-o adresă, un punct de vedere şi o soluţie. M-am adresat şi Asociaţiei, noii conduceri, pentru a se aşeza la masa dialogului cu Energoterm”, a  afirmat Tatiana Haliţ.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.