etapa 3 din anul 2023
In conformitate cu prevederile Ordinului nr. 562 din 23 februarie 2023 pentru modificarea şi completarea normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei, aprobate prin Ordinul Ministrului Sănătăţii Nr. 119/2014
SC CORAL IMPEX SRL, punct de lucru in Municipiul Tulcea, str. Isaccei, Bl. I 6, Sc. C, Ap. 6, Tel/Fax: 0240/510059 , in baza contractului de achizitie publica de servicii nr. 43212/08.11.2021 privind serviciului public de salubrizare – activitatile de deratizare, dezinsectie, dezinfectie si tratamente fitosanitare, incheiat cu Municipiul Tulcea si in baza Programului unitar de actiune pe anul 2023 va informeaza ca in perioada 20- 24.11.2023 se va executa actiunea de deratizare pe domeniul public si privat al Municipiului Tulcea.
Actiunea de deratizare se va desfasura cu un numar de 4 echipe repartizate in cele 4 sectoare in perioada mai sus mentionata, in functie de conditiile meteo.
Substanta utilizata este Colbrom, substanta activa bromadiolone, se prezinta sub forma pasta, ambalata in pliculete si este de culoare albastra, este avizata de Ministerul Sanatatii si se regaseste in Registrul National al Produselor Biocide avizata pentru profilaxia sanitar – umana.
Antidotul, in caz de intoxicare accidentala, este Vitamina K, pe care societatea noastra o va asigura Spitalului Judetean de Urgenta Tulcea, pentru fiecare etapa de deratizare.
MASURI DE PRIM AJUTOR RECOMANDATE DE PRODUCATOR PENTRU PRODUL COLBROM:
- Inhalare: Se scoate subiectul la aer liber. Daca subiectul inceteaza sa respire, administrati respiratie artificiala. Solicitati imediat sfat/atentie medicala.
- Contactul cu pielea: Indepartati imbracamintea contaminata.Se va face imediat dus. Solicitati imediat sfat/atentie medicala. Spalati hainele contaminate inainte de a le utiliza.
- Contactul cu ochii: Spalati imediat cu multa apa timp de cel puţin 15 minute, deschizand complet pleoapele. Scoateţi lentilele de contact, dacă există Daca problema persista, solicitati sfatul medicului.
- Ingerare: Sunati imediat un medic. NU se va induce stare de vomă. Nu administrati nimic care nu este autorizat in mod expres de medic.
Actiunea de deratizare, consta in amplasarea substantei raticide in statiile de intoxicare care sunt repartizare pe intreaga suprafata a municipiului, in locuri bine delimitate cum ar fi: de jur imprejurul blocurilor de locuinte, gardurile vii din fata si din spatele blocurilor, parcuri, in vecinatatea locurilor de joaca, platformele de gunoi, etc.
Potrivit reglementarilor europene si nationale substantele raticide care se folosesc in combaterea sobolanilor se amplaseaza numai in statii de intoxicare prevazute cu sistem de inchidere, rezistente la umezeala, care sa nu permita accesul copiilor sau a animalelor la substanta raticida.
Rugam cetatenii Mun. Tulcea sa supravegheze copiii pentru a nu atinge statiile de intoxicare care contin substanta raticida;
Posesorii de animale sunt rugati ca in zonele unde s-a aplicat tratamentul pentru combaterea rozatoarelor, sa tina cainii in lesa, sa evite statiile de intoxicare amplasate pentru a nu intra in contact cu produsul raticid.
De asemenea, rugam cetatenii municipiului Tulcea sa evite atingerea statiilor de intoxicare care contin substanta raticida, iar in situtia in care vor semnala actiuni de vandalism, distrugere si/sau sustragere a statiilor de intoxicare amplasate pe domeniul public, sa anunte politia locala la nr. 040/514.973