tratamentul 3 din 2023

SC CORAL IMPEX SRL, punct de lucru in Municipiul Tulcea, str. Isaccei, Bl. I 6, Sc. C, Ap. 6, Tel/Fax: 0240/510059 , in baza contractului de achizitie publica de servicii nr. 43212/08.11.2021 privind serviciului public de salubrizare – activitatile de deratizare, dezinsectie, dezinfectie si tratamente fitosanitare, incheiat cu Municipiul Tulcea si in baza Programului unitar de actiune pe anul 2023 va informeaza ca in perioada 20-24.11.2023 se vor executa tratamente fitosanitare in vederea prevenirii si combaterii daunatorilor si bolilor la arborii de pe aliniamentele stradale, parcuri, etc din municipiul Tulcea.

Actiunea de combatere a daunatorilor si bolilor la arborii de pe aliniamentele stradale, parcuri   se va desfasura cu un numar de 4  echipe repartizate in cele 4 sectoare in perioada anterior mentionata, in intervalul orar 21,00  – 06,00 in functie de conditiile meteo.

Substanta folosita pentru tratamentele fitosanitare face parte din Lista produselor de protectia plantelor si sunt omologate de  Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Comisia Nationala de Omologare.

Substanta utilizata este CHAMP 77 WG (COPERMAX – a doua denumire comerciala), fungicid, substanta activa hidroxid de cupru, grupa IV de toxicitate, cu dilutia de 30 de grame in 10 litri apa;

MASURI DE PRIM AJUTOR SPECIFICE SUBSTANTEI  CHAMP 77 WG,  RECOMANDATE DE PRODUCATOR:

  • Inhalare: Se va iesi la aer curat.
  • Contact cu pielea: Se va clati imediat cu sapun si multa apa, scotand toate hainele si incaltamintea contaminata.
  • Contact cu ochii: Clătiţi ochii (şi sub pleoape)cu apă curată timp de cel puţin 15 minute. Daca persista iritatia oculara, se va consulta un medic specialist.
  • Ingerare: Se vor bea imediat cantitati mari de apa. Se va chema de urgenta medicul.
  • Rugam cetatenii Municipiului Tulcea sa evite zonele unde se efectueaza serviciile de combatere a daunatorilor si bolilor la arbori.
  • Crescatorii de albine sunt rugati ca in perioada efectuarii tratamentelor fitosanitare sa ia toate masurile pentru protejarea familiiilor de albine, in caz contrar SC CORAL IMPEX si Primaria Municipiului Tulcea sunt absolvite de orice responsabilitate.