Este criză de sânge în spitalele din România, iar Georgeta Onofrei, directoarea Centrului de Transfuzii Sanguine (CTS) Tulcea afirmă că situaţia este dramatică.

„Oamenii ar trebui să înţeleagă că fiecare cantitate de sânge donată poate însemna o viaţă salvată”, ne-a declarat Georgeta Onofrei.

La Centrul de Transfuzii din Tulcea vin zilnic în medie doar 10 donatori, iar directorul centrului face un nou apel către tulceni pentru a dona sânge indiferent de grupă, pentru a salva vieţi.

„Situaţia donării de sânge este dezastruoasă! Nevoia de sânge este mare iar donatorii sunt foarte puţini, motiv pentru care îi îndemn pe tulceni să doneze sânge. Am făcut demersuri, am scris la instituţiile publice şi am solicitat sprijinul pentru a face campanii împreună, am încercat şi la primării. Săptămâna aceasta am fost prin oraş, la diverse magazine, în locuri publice pentru a lipi afişe şi a distribui flyere deoarece este o scădere surprinzătoare. Anul trecut pe vremea aceasta erau mai mulţi donatori. În general înainte de sărbători veneau mai multe persoane pentru a dona sânge. Zilnic avem o medie de 10 – 12 donatori, dar necesarul este mult mai mare. Problema sângelui este la nivel naţional”, ne-a declarat directoarea Georgeta Onofrei.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.