„Le Jour du prof de français” este sărbătorită pentru a cincea oară în ţara noastră, săptămâna aceasta, pe data de 26 noiembrie. În România, programul cuprinde evenimente care scot în evidentă meseria de profesor de limba franceză, consolidarea legăturii şi solidarităţii dintre ei, dar şi promovarea culturii francofone, cum sunt concursurile şi dezbaterile.

Şi la Tulcea evenimentul va fi marcat, ne-a declarat Daniela Vatră, profesoară de limba franceză la Liceul „Grigore Moisil”.

„Tema de anul acesta se numeşte <<Profesorul de franceză, creator de viitor>>. Mi se pare o temă actuală, pe de-o parte este o provocare în încercarea de a aduce un pic de inovaţie, iar pe de altă parte reprezintă ţinerea pasului cu provocările actuale. Pentru Ziua Profesorului de Franceză, facem activităţi la clasă, poate un moment muzical cu melodii franceze interpretate de elevii noştri. Noi avem un grup vocal şi poate colaborăm cu doamna profesoară Claudia Raicu şi reuşim să facem ceva frumos, cum facem de obicei”, ne-a declarat prof. Daniela Vatră.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.