Munţii Măcinului îi atrag în continuare pe alpinişti, iar Administraţia Parcului Naţional Munţii Măcinului (APNMM) are în intenţie rezolvarea problemei până în 15 aprilie 2024.
Directorul APNMM, Viorel Roşca spune că solicitarea, una mai veche, din partea unor asociaţii care se ocupă cu alpinismul, implică mai multe provocări, printre care probleme ce ţin de protecţia muncii, identificarea, analizarea şi deplasarea în teren cu specialişti.
„Este în atenţia noastră, este discutată în Consiliul Ştiinţific, şi necesită deplasare în teren. Trebuie văzut cum se ajunge acolo, deoarece este posibil să se dorească accesul cu mijloace auto cu carburanţi fosili, cu zgomot. Poate fi afectată diversitatea, chiar dacă scopul în sine de căţărare nu afectează prin identificarea unor soluţii, trebuie amenajată poteca de accesare a locului de căţărare, protecţia muncii, reguli de utilizare în ceea ce priveşte atât securitatea, integritatea fizică, dar şi partea de biodiversitate”, ne-a declarat directorul APNMM, Viorel Roşca.
Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.