Elevii şi preşcolarii din municipiul Tulcea vor avea acces gratuit la Sala de Sport Iulian Pohariu dacă vor fi însoţiţi de cadrele didactice sau coordonatorii desemnaţi, prevede un amendament adoptat de consilierii locali săptămâna trecută. În şedinţa Consiliului Local din 28 noiembrie a fost aprobat regulamentul de funcţionare şi tarifele de utilizare a sălii de sport multifuncţionale „Daniel Iulian Pohariu”, ocazie cu care consilierul local USR Tatiana Haliţ a opinat că ar trebui practicate tarife diferenţiate pe sezoane.

„Unul de vară, din aprilie până în septembrie, şi un tarif de iarnă, în cealaltă perioadă a anului. Bineînţeles că tariful de iarnă este mai mare, fiindcă sunt mai multe cheltuieli cu privire la întreţinerea sălii. Nu am regăsit lucrul acesta aici, dar era un câştig dacă îl puneam”, a declarat Tatiana Haliţ.

City managerul oraşului, Nicolae Bibu, a explicat că se pot aproba tarife diferenţiate, însă asta ar însemna o altă etapă de dezbatere publică.

„Sigur că putem să facem tarife diferenţiate, dar asta înseamnă că va trebui să facem două fundamentări diferite şi că vom sta în continuare cu sala fără regulament. Aşteptăm o nouă dezbatere publică, deci estimăm ca următoarea şedinţă de consiliu local, cu regulamentul şi cele două fundamentări, să fie în februarie. Putem să luăm un termen ca până în februarie să funcţionăm cu cele cu tarifele deja fundamentate, sistate în dezbatere publică, cu obligaţia ca în februarie să venim cu tarife diferenţiate pe sezon sau putem să stăm fără regulament până în februarie”, a  precizat Nicolae Bibu.

Potrivit proiectului aprobat, tariful orar de închiriere a Sălii de Sport Multifuncţionale a suferit modificări. Dacă până acum practicanţii de sport plăteau 10 lei pe oră de persoană pentru jocurile de minifotbal şi 25 lei pe oră pentru jocurile de tenis, acum vor plăti 150 lei pe oră pentru activităţile sportive individuale, pe perechi sau pe echipe şi 200 lei pe oră pentru alte evenimente precum workshopuri, conferinţe, etc.