Crucea Roşie Tulcea a premiat cei mai activi voluntari ai filialei, 17 dintre aceştia fiind recompensaţi cu diplome şi medalii. Anul acesta, titlul de Voluntarul anului 2023 i-a revenit voluntarei Gabriela Pascale, în vârstă de 17 ani, care are în portofoliul său peste 200 de ore de voluntariat în folosul comunităţii tulcene.

Gabriela, elevă în clasa a X-a la Liceul Economic „Delta Dunării”, ne-a împărtăşit, într-un interviu, parcursul pe care l-a avut până acum ca voluntar în cadrul Crucea Roşie Tulcea şi planurile sale de viitor.

„Doresc să devin medic, să urmez Universitate de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti. Sunt sigură că voi ajunge medicul care va face totul cu suflet, schimbarea minoră în sistem, dar o schimbare majoră în viaţa cuiva. Sunt mândră că-s român, voi rămâne în ţara mea şi voi face binele pe care pacienţii îl caută peste hotare. Voi face tot posibilul ca eu să fiu motivul pentru care pacientul nu va mai merge cu frică la medic”, ne-a declarat Gabriela Pascale.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.