Grefierii tulceni continuă protestele reducând programul cu publicul şi participând doar la cazurile urgente din cauza nemulţumirilor salariale. Sindicatul Naţional al Grefei Judiciare „Dicasterial” a anunţat intrarea în grevă, începând de luni, 11 decembrie, pe o perioadă nedeterminată, a personalului auxiliar de specialitate şi conex din instanţe şi Parchete.

Decanul Baroului Tulcea, avocatul Felix  Andrei spune că această grevă a grefierilor creează disfuncţionalităţi în actul de justiţie, ducând la amânări de procese, iar avocaţii sunt puşi într-o situaţie de mijloc.

„Noi, corpul avocaţilor, suntem alături de grefierii care pretind drepturi neatribuite, neacordate, dar greva creează disfuncţionalităţi în actul de justiţie. Ca şi protestul magistraţilor, acest protest tinde la amânări de procese nejustificate care ne pun pe noi, avocaţii, într-o situaţie de mijloc. Suntem solidari cu personalul administrativ, cu grefierii, dar actul de justiţie suferă foarte mult”, ne-a declarat av. Felix Andrei.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.