Un angajat al unei societăţi de transport din judeţul Tulcea a fost surprins de către un cetăţean în timp ce descărca moloz dintr-o remorcă pe un teren din cartierul Vărărie Baltă.

Tulceanul vigilent a sesizat autorităţile locale, acestea identificându-l pe bărbatul care va fi sancţionat cu amendă cuprinsă între 2.000 şi 2.500 de lei.

Primarul Ştefan Ilie a făcut public cazul pe reţeaua de socializare, menţionând faptul că principala scuză a celor care aruncă deşeuri pe raza municipiului este că au contract cu Primăria.

„Eu ştiu că neruşinarea, impertinenţa, obrăznicia, golănia, vor exista întotdeauna, însă nu le suport şi asta nu m-a împiedicat vreodată să le fac publice, atunci când scuzele sunt minciuni şi se depăşeşte orice limită care poate fi tolerată. Maşinile aruncă moloz în Vărărie Baltă, conducătorii lor minţind locuitorii că au contract cu Primăria. Am aflat şi contactat individul impertinent, care, în neruşinarea lui, nu i-a păsat nici de Tulcea, nici de tulceni şi nici de lege. De mine nici atât. Va primi amendă, va strânge tot molozul, (deja, de la prima oră face asta) i se va imputa curăţenia şi va începe să simtă bine-bine, deoarece atunci când <<i-au sărit cuiele de la remorcă>> şi le-a bătut singur în talpă. Mulţumesc cetăţenilor vigilenţi, cărora nu le e teamă! Doar împreună cu Dumneavoastră, putem schimba în bine oraşul”, a transmis primarul Ştefan Ilie.

Reprezentanţii Poliţiei Locale Tulcea spun că aceasta este cea mai mare cantitate de deşeuri aruncată necorespunzător anul acesta.

„Sancţiunea este între 2.000 şi 2.500 de lei. Acesta a motivat faptul că i s-a stricat maşina şi a trebuit să o descarce pentru a se duce să o repare. Anul acesta am mai aplicat sancţiuni, dar pentru persoane fizice care au aruncat saci de moloz”, ne-a declarat directorul Poliţiei Locale Tulcea, Alexandru Grigore.