Începând de săptămâna viitoare, copiii care vor colinda Primăria Tulcea vor primi, ca în fiecare an, pacheţele cu dulciuri. Primăria a pregătit peste 1000 de cadouri pentru colindători, oferite din bugetul local şi sponsorizări.

„Noi am lansat un apel de prin octombrie-noiembrie, aşa cum am făcut şi anul trecut, şi s-au înscris şcoli, asociaţii pentru persoane cu dizabilităţi, copiii cu probleme speciale, etnii. Noi i-am programat şi vor veni să ne colinde începând de săptămâna viitoare aproape în fiecare zi, iar noi le vom oferi cadouri de Crăciun, care sunt din bugetul local, dar şi din sponsorizări primite. Avem undeva la o mie şi ceva de pachete pe care le vom oferi copiilor care vin să ne colinde”, a declarat primarul Ştefan Ilie.

Iarmaroc Design Fair se deschide astăzi

Tulcenii în căutare de cele mai frumoase cadouri de Crăciun sunt invitaţi să participe la „Iarmaroc Design Fair-Ediţia de Crăciun”. Evenimentul organizat de Primăria Tulcea, în parteneriat cu Institutul de Cercetări Eco Muzeale Tulcea, va avea loc la Casa Avramide şi este iniţiat de artista tulceancă Claudia Marian. Aflat la a V-a ediţie, târgul prezintă publicului creaţii unicat, numai bune de oferit cadou celor dragi, realizate de artişti români care se reunesc iar în centrul creativ al oraşului.

„Această ediţie de Iarmaroc Design Fair reuneşte, până în acest moment, 15 creatori români, pregătiţi să vă încânte cu o selecţie minunată de produse pentru toţi cei dragi: bijuterii handmade, piese şi accesorii vestimentare, decoraţiuni de Crăciun, obiecte de design interior, accesorii cusute manual, produse gourmet, produse eco-friendly şi ilustraţii”, ne-a declarat Claudia Marian.

Căsuţa lui Moş Crăciun, deschisă săptămâna viitoare în Piaţa Civică

Printre atracţiile Târgului de Crăciun din centrul municipiului se numără şi Moş Crăciun împreună cu căsuţa lui, care va fi deschisă de săptămâna viitoare. Copiii, inclusiv cei mici care încă nu ştiu să scrie, îi vor putea spune Moşului ce cadouri îşi doresc în acest an de Crăciun.

Anul trecut, în cadrul Târgului de Crăciun, a fost amplasată o cutie poştală unde aproape 100 de copii din Tulcea au lăsat mesaje.

Ducu Bertzi colindă de Crăciun la Tulcea

În Piaţa Civică au revenit concertele live. Pe lângă zona de cumpărături şi food trucks, tulcenii se bucură zilele acestea de o nouă serie de concerte. Din programul artistic fac parte colinde şi muzică de sezon interpretate de artişti folk, grupuri folclorice şi coruri vocale.

Sâmbătă, 23 decembrie, pe scena din Piaţa Civică, artistul Ducu Bertzi va susţine un concert începând cu ora 16.00. Autorul mai multor albume de colinde, artistul duce cântecele tradiţionale şi colindele în zona folkului.

Sâmbăta aceasta, tot de la ora 16.00, pe scena din Piaţa Civică va concerta interpretul de muzică populară Valentin Sanfira.

Programul artistic de sărbători se va desfăşura după-amiaza, în perioada 14 – 23 decembrie, pe scena din Piaţa Civică. Locuitorii oraşului Tulcea se vor bucura de spectacole muzicale şi dans, ce au rolul de a aduce spiritul şi magia sărbătorilor de iarnă. Vor concerta Ansamblul Baladele Deltei, Trupa Zagen, Grupul Vocal „Pandelaşul”, dar şi coruri ale unor unităţi şcolare precum Colegiul Dobrogean „Spiru Haret”, Şcoala „Alexandru Ciucurencu”, Liceul de Artă – Corul Muzica, Grupul Art Mixt. De asemenea, dansatorii de la „Let’s Go Dance” şi Palatul Copiilor vor susţine spectacole.