Municipalitatea tulceană a început să facă plăţile către tulcenii care s-au înscris peste vară în programul Rabla Local. Până la Crăciun s-au făcut primele plăţi pentru cei care au depus toate documentele conforme, cei 3.000 lei reprezentând prima de casare pentru maşină.

„Unitatea Administrativ Teritorială (UAT) a Municipiului Tulcea îşi propune ca până la sfârşitul anului să vireze banii tuturor celor ce sunt eligibili pentru Programul de casare a autovehiculelor uzate şi care fac dovada casării şi radierii autovehiculului”, au transmis reprezentanţii Primăriei Tulcea.

Potrivit evidenţelor municipalităţii, până pe 20 decembrie, circa 100 de tulceni dintre cei 204 de solicitanţi înscrişi în program şi-au finalizat toate documentaţiile cerute de lege pentru a beneficia de prima de casare.

Conform Ghidului de finanţare, cei înscrişi pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) urmau să depună dosarele la UAT-uri pentru evaluare, după primirea listelor de la AFM”.

„Au primit informări toţi cei care nu au depus documentele şi nici nu şi-au exprimat intenţia de a parcurge etapele necesare obţinerii stimulentului de casare”, au precizat reprezentanţii Primăriei Tulcea.

Dosarele se pot depune şi pe parcursul anului viitor, nefiind stabilită o dată limită.

Programul Rabla Local, lansat în vară, nu s-a bucurat de succes în România, în Tulcea fiind înscrişi doar 204 proprietari, în condiţiile în care Primăria municipiului a solicitat şi obţinut finanţare de la AFM pentru 1.000 de autovehicule.