Cu foc de artificii, muzică ambientală şi şampanie, dacă îşi aduc de acasă, aşa vor întâmpina noul an tulcenii care ajung în Piaţa Civică. Acolo se vor bucura la miezul nopţii de un foc de artificii care va dura în jur de 10 minute. Artificiile vor fi trase de pe sediul Primăriei Tulcea şi costă 30.000 lei.

„Pe perioada desfăşurării spectacolului de foc de artificii se poate consuma şampanie în Piaţa Civică, iar Poliţia Locală nu va interveni, cu precizarea că se va păstra un comportament decent, fără a deranja alte persoane prezente în Piaţă”, au transmis reprezentanţii Primăriei Tulcea.

Administraţia locală precizează faptul că nu vor fi spectacole deoarece Ordonanţa 90 a impus reducerea cheltuielilor bugetare, fapt ce a dus la imposibilitatea de a organiza alte evenimente.

Vânzarea petardelor, interzisă

Şi anul acesta, în municipiu este interzisă vânzarea articolelor pirotehnice în pieţe şi pe domeniul public, iar cei care vor tulbura liniştea publică folosind pocnitori vor fi amendaţi.

Această măsură are la bază Decizia numărul 17/23 noiembrie 2022, emisă de Agropieţe S.A. la solicitarea primarului municipiului Tulcea.

„Am luat această decizie, alături de Agropieţe Tulcea, luând în calcul frecventele accidente cu urmări grave, disconfortul fonic cauzat de pocnetul asurzitor al petardelor, stresul provocat persoanelor vârstnice sau bolnave, dar şi traumele provocate animalelor de companie”, declara, anul trecut, primarul Ştefan Ilie.

Totodată, municipalitatea avertizează că tulburarea ordinii publice prin folosirea obiectelor pirotehnice care provoacă zgomot va fi sancţionată cu amendă de la 200 de lei la 1.000 de lei.