George Şinghi, viceprimarul municipiului Tulcea, a semnat, miercuri, contractul pentru începerea lucrărilor de modernizare a Grădiniţei „Dumbrava Minunată”.

„Societatea care a adjudecat contractul este Constart – Confort SRL, cu valoarea de 4.019.028,83 lei fără TVA, iar termenul de execuţie al lucrărilor este de 13 luni. Finanţarea este asigurată prin PNRR, Componenta 5 – Valul Renovării, Operaţiunea B.2: Renovare energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice”, a precizat George Şinghi.

Obiectivul general al proiectului îl constituie creşterea eficienţei energetice a clădirilor publice din judeţul Tulcea, îndeosebi a celor care înregistrează consumuri mari.

Printre lucrările ce se vor realiza se află: izolarea termică a faţadei – partea vitrată şi opacă, lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire şi a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice şi termice pentru consum propriu, lucrări de instalare a unui sistem de climatizare şi ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior, lucrări de reabilitare/modernizare a instalaţiilor de iluminat în clădiri şi un sistem de management energetic integrat pentru clădiri şi montajul utilajelor, echipamentelor tehnologice şi funcţionale.

Grădiniţa „Dumbrava Minunată” are o suprafaţă desfăşurată de 1728 mp şi deserveşte aproximativ 250 de copii.