Sâmbătă, Horia Teodorescu a fost reales în unanimitate în funcţia de preşedinte al PSD Tulcea. Tot în unanimitate au fost aleşi prim-vicepreşedinţii Dumitru Mergeani şi Eugen Ion, cei 11 vicepreşedinţi propuşi şi membrii comitetului politic.

În deschiderea Conferinţei organizaţiei judeţene de alegeri, Horia Teodorescu s-a declarat emoţionat de faptul că a candidat pentru ultima dată pentru funcţia de preşedinte al PSD Tulcea.

„Stimaţi invitaţi, domnule premier, domnule secretar general, domnilor miniştri, stimaţi oaspeţi care aţi venit lângă noi astăzi pentru un eveniment major, pentru care eu am mai trecut de vreo patru ori, nu sunt atât de emoţionat ca prima dată, dar sunt emoţionat pentru că este ultima dată! Vreau să vă mulţumesc tuturor pentru că sunteţi astăzi aici şi alături de mine, dumneavoastră celor din sală cei care aţi fost alături de mine de-a lungul timpului, pentru că doar cu voi am putut reuşi. Mulţumesc tuturor celor care de-a lungul timpului am făcut împreună echipă, vreau să mulţumesc celor de la care am învăţat, cei care mi-au dirijat paşii de-a lungul timpului, şi aici mă refer la o persoană care nu este în sală în acest moment – Traian Panait. Vreau să mulţumesc pentru că a fost un exemplu de ţinută politică domnului Trifon Belacurencu, aici prezent în sală, deasemeni lui Dan Verbina, vorbim de trecutul frumos pe care l-am avut împreună, mulţumesc parlamentarilor care m-au onorat cu prezenţa, vă mulţumesc vouă tuturor!”, a declarat Horia Teodorescu.

Marcel Ciolacu a punctat în intervenţia sa faptul că a venit vremea ca PSD să câştige primăria municipiului Tulcea.

„Este o diferenţă foarte mare între cum arată judeţul, care sunt investiţiile Consiliului Judeţean, chiar pe teritoriul municipiului Tulcea, şi municipiul Tulcea şi investiţiile din oraş. A venit timpul nu pentru PSD, nu pentru noi, nu pentru funcţii, a venit timpul ca municipiul Tulcea să intre cu adevărat într-o eră a dezvoltării, astfel încât, împreună cu preşedintele CJ, să fie o echipă completă, care să ducă în sfârşit municipiul Tulcea într-o faţă europeană. Sunt ferm convins că Dragoş (Simion, candidatul PSD la funcţia de primar al municipiului Tulcea – n.r.) va reuşi acest lucru”, a spus Marcel Ciolacu.