Premierul Marcel Ciolacu s-a aflat sâmbătă în  judeţul Tulcea, unde a vizitat noul port Jurilovca, Fabrica Lidas de la Cataloi şi Şantierul Naval Vard-Fincantieri.

Premierul Marcel Ciolacu şi-a început vizita judeţ în noul port turistic din Jurilovca, cel mai modern port din Dobrogea, o investiţie finanţată din fonduri europene.

Şeful Executivului a fost însoţit de miniştrii Simona Bucura Oprescu şi Adrian Câciu, de europarlamentarul Mihai Tudose, de Paul Stănescu şi Vasile Dâncu, precum şi de Horia Teodorescu – preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea.

„Noul port turistic din localitatea noastră este una dintre cele mai importante investiţii realizate în ultimii 12 ani aici şi oferă mai multe posibilităţi de dezvoltare turistică a zonei. Cele 180 de locuri noi de acostare iniţiale sunt ocupate integral în perioada navigabilă, iar capacitatea portului va fi extinsă cu mai multe pontoane de acostare plutitoare”, i-a explicat primarul Eugen Ion prim-ministrului.

Oficialii au fost întâmpinaţi de localnicii din Jurilovca şi deja cunoscutele membre ale grupurilor vocale tradiţionale Juraveli şi Reabinuşka, ce le-au oferit bucate tradiţionale lipoveneşti şi câte un pahar cu ceai.

Ciolacu, în vizită la Lidas: „Afacere 100% românească”

Premierul Marcel Ciolacu a vizitat sâmbătă şi fabrica Lidas de la Cataloi, unul dintre cei mai mari producători de panificaţie din România.

„Cu o investiţie totală de peste 80 de milioane de euro, fonduri europene şi programe guvernamentale, Fabrica Lidas este unul dintre cei mai mari producători de panificaţie din România, reuşind să facă faţă cu succes coloşilor din vestul Europei din industria alimentară”, a transmis premierul Marcel Ciolacu.

„Mi-a făcut o mare plăcere să vizitez astăzi această afacere 100% românească! Cu atât mai mult, atunci când am aflat că această echipă tânără şi hotărâtă a reuşit să-i determine pe mulţi români plecaţi la muncă în străinătate să se întoarcă acasă, alături de familiile lor. Produs în România la fabrica Lidas este o poveste românească de succes care îmi confirmă încrederea că e nevoie de mai multe programe precum INVESTALIM, prin care guvernul susţine înfiinţarea şi dezvoltarea companiilor care procesează materia primă românească”, mai precizat prim-ministrul Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu, impresionat de Şantierul Naval Vard

Premierul Marcel Ciolacu s-a declarat impresionat de dimensiunea şi complexitatea lucrărilor desfăşurate la Şantierul Naval Vard-Ficantieri din Tulcea.

„Am fost impresionant astăzi de dimensiunea şi complexitatea lucrărilor desfăşurate la Şantierul Naval Vard din Tulcea, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa construcţiilor navale!! Ştiţi câţi angajaţi are acest şantier? Aproape 4.000. Şi au nevoie de mai mulţi pentru a-şi putea onora comenzile! Şi aici, ca şi la Dacia sau la Şantierul Naval Constanţa, învăţământul dual este singura şansă de a avea forţă de muncă bine pregătită”, a afirmat, sâmbătă, Marcel Ciolacu.

Premierul a discutat şi despre programul de extindere a învăţământului dual.

„De aceea, vreau să avem cât mai rapid un program naţional pentru extinderea accelerată a învăţământului dual. Acest parteneriat trebuie să ne permită ca în următorii cinci ani să avem, aşa cum cere şi mediul de afaceri, 50.000 de locuri anual în învăţământul dual. De cinci ori mai mult decât acum”, a explicat premierul.