Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism, FIJET, a întocmit clasamentul celor mai fierbinţi destinaţii turistice din România în anul 2024, iar Jurilovca se află printre primele cinci astfel de destinaţii, conform specialiştilor din domeniu.

Mai exact, Jurilovca ocupă locul al IV-lea, clasându-se înaintea multor localităţi şi destinaţii cu îndelungată tradiţie turistică.

„Înainte de a ne mândri cu această distincţie, eu sunt sincer uimit. Nu mă aşteptam niciodată să fim printre primele cinci destinaţii turistice ale României. Da, este adevărat, am muncit foarte mult în ultimii 12 ani, comuna a evoluat enorm şi a suferit transformări spectaculoase. N-am făcut toate acestea pentru turism, în primul rând, ci pentru a le oferi localnicilor un nivel de trai adecvat acestui secol. De-abia apoi, existând infrastructură, a început să se dezvolte şi turismul. E drept, suntem pe malul complexului lagunar Razelm-Sinoe, la poarta Deltei Dunării, natura a fost foarte darnică în ceea ce ne priveşte, dar turiştii zilelor noastre nu ar veni în Jurilovca dacă am fi continuat să trăim în trecut. Le mulţumesc specialiştilor din FIJET pentru distincţie. Ne onorează, dar ne şi obligă să menţinem standardele ridicate, mai ales că turismul tinde să devină o parte importantă a economiei locale”, a declarat primarul Eugen Ion.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.