Momente emoţionante vineri la Jurilovca, unde întreaga comunitate s-a adunat să-l conducă pe ultimul drum pe Vasile Dîba, primul campion olimpic la caiac al României.

Vasile Dîba s-a născut în Jurilovca pe 24 iulie 1954 şi a plecat din satul natal la vârsta de 15 ani pentru a practica sportul de performanţă la clubul Dinamo.

A câştigat medalia de aur şi pe cea de bronz la Olimpiada de la Montreal, din 1976 şi a fost medaliat cu argint şi bronz la olimpiada din 1980, de la Moscova. A mai câştigat, de asemeni, 5 campionate mondiale.

Sute de oameni – locuitori ai Jurilovcăi, membri ai familiei, foşti şi actuali sportivi, reprezentanţi ai clubului Dinamo, ai Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi centrale, au participat la funeraliile lui Vasile Dîba, care în ultimii ani îşi petrecea cea mai mare parte a timpului în satul natal.

Convoiul funerar a pornit de la Sala Sporturilor din Jurilovca, inaugurată în urmă cu un an şi care poartă numele marelui campion.

Lui Vasile Dîba i s-au acordat onoruri militare, fiind atât fost cadru militar al Ministerului de Interne, cât şi decorat cu mai multe înalte ordine ale statului român.