Miercuri seară PNL şi PSD au decis comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare, dar şi participarea celor două formaţiuni pe liste comune la europarlamentare.

Liderul C.N.S.L.R. Tulcea, Mihai Roma, consideră că înţelegerea dintre cele două partide nu este determinată decât de dorinţa de a rămâne la putere.

În ceea ce priveşte colaborarea la Tulcea a celor două partide, prof. Mihai Roma crede că aceasta nu va exista.

„Eu nu cred că PNL şi PSD vor colabora la Tulcea, cel puţin la primărie. Chiar în ziarul Delta a apărut, pe prima pagină, o declaraţie din partea conducerii PSD-ului că partidul va merge la alegerile pentru primărie cu tandemul Dragoş Simion, care este la PER, şi Andaluzia Luca, PSD. Deja în momentul în care a apărut în ziar această declaraţie, că vor merge la alegerile pentru primărie cu cei doi, a fost o declaraţie nu numai de intenţie, ci şi de <<război>>. Adică, <<noi nu-l vrem pe domnul Ilie Ştefan, e al Partidului Liberal>>. Nu cred că a fost o declaraţie doar aşa, de amăgire a tulcenilor, haideţi să le spunem tulcenilor una şi să facem subteran altceva. Adică le spunem că mergem cu Dragoş Simion şi Andaluzia Luca, dar nu mergem cu ei, mergem îl votăm pe domnul Ilie, aşa, că avem noi înţelegere după aceea pentru Consiliul Judeţean. Eu nu pot să apreciez ca fiind ceva foarte bun pentru români această uniune electorală, politică, dintre cele două partide. Nu ştiu dacă este chiar foarte bine că se înţeleg. Dacă se înţeleg bine, trebuie să se înţeleagă şi ceea ce vor românii, adică să reducă cheltuielile bugetare care sunt foarte umflate, să facă ceva concret în domeniul pensiilor speciale, nu să ne spună că se vor desfiinţa prin anul 2060. Eu sper ca nişte tineri în ţara aceasta la un moment dat să pună piciorul în prag şi să spună că nu se mai poate merge cu creşterea atât de nefirească a unor salarii de bugetari şi cu creşterea şi mai nefirească a pensiilor speciale”, a explicat Mihai Roma.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.