Jandarmul tulcean Sorin Andrici va alerga săptămâna viitoare, pe data de 16 martie, la competiţia Backyard ultra Extremadura, din oraşul La Parra, Spania, prima competiţie a sportivului de anul acesta. Sorin va concura alături de alţi 100 de participanţi la acest concurs, unde speră să alerge cel puţin 24 de ore pentru a se califica în Lotul României de Backyard ultra.

„Este o competiţie de ultramaraton în care fiecare alergător trebuie să alerge o distanţă de 6,7 km în maxim o oră. La fiecare oră se va da un nou start şi câştigătorul va fi cel care va rămâne ultimul în picioare. Este ceva nou pentru mine, nu am mai participat la aşa ceva, dar după cum mă ştiţi îmi plac provocările. Recordul mondial la acest concurs este de 108 ore de alergat încontinuu. Sper să alerg cel puţin 24 de ore, aceste ore fiindu-mi necesare şi pentru a mă califica în lotul României de Backyard ultra. Voi ajunge cu o zi înainte în localitatea La Parra, iar ca şi plan voi dori să studiez traseul şi apoi să decid cum voi aborda această cursă. Am şi un motto nou pentru mine <<Cerul este limita mea>>. Până acum ziceam că este greu de făcut un maraton, este greu de făcut pe o distanţă de 100 km, de 200km, dar cred că nu avem limite. An de an doresc să mă autodepăşesc. De data aceasta am ales backyard ultra şi să vedem ce va fi. Mă pregătesc de aproximativ trei luni pentru acest ultramaraton. Practic şi înotul, dar şi alergarea, alerg undeva la 250 de km pe lună”, ne-a declarat Sorin Andrici.

Ultramaratonistul va organiza în luna mai, în colaborare cu Primăria Tulcea, în cadrul festivalului sportiv Aegyssus Sport Fest, competiţia The Last Survivor from Romania -Tulcea, un nou tip de ultramaraton în oraş, după regulile Backyard ultra, iar în luna octombrie îşi doreşte să organizeze o etapă de campionat mondial de Backyard ultra la Tulcea.

„Deoarece în luna mai voi organiza la Tulcea acelaşi tip de concurs, intenţionăm ca în luna octombrie, tot la Tulcea, să facem şi o etapă de campionat mondial Backyard ultra. În lotul României vor fi 15 alergători, iar ca şi criteriu de selecţie, fiecare alergător să aibă cel puţin 24 de ore de alergare în acest tip de concurs. Este un concurs în care psihicul este mult mai important decât condiţia fizică. Este pentru a treia oară când se organizează în România, şi pentru prima oară la Tulcea. După acest concurs din Tulcea, vom face echipa de 15 alergători. Intenţionez să organizez acest campionat mondial în Tulcea, pe Lacul Ciuperca. De fapt, fiecare concurent va alerga în ţara sa, toţi vor pleca la acelaşi moment, îndeplinind nişte condiţii de transmitere video a datelor şi a concursului în momentul acela. Sunt 90% şanse să-l ţinem la Tulcea dacă voi reuşi să am suportul autorităţilor. Şi cred că mă vor ajuta, mă vor susţine, fiindcă este o ocazie unică să avem aşa ceva în oraşul nostru”, a explicat Sorin Andrici.

Sorin Andrici are 48 de ani şi este de profesie jandarm la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Tulcea. Sportivul este triatlonist, legitimat la clubul Aqua Vita Delta Tulcea, antrenor Mihai Ivanov.