Lucrările de amenajare a unui nou parc în municipiu vor începe în scurt timp. Parcul  Rezervorului va fi amenajat în curtea Aquaserv pe o suprafaţă de aproape 4000 metri şi va avea deschideri atât pe strada Babadag, cât şi pe strada Rezervorului.

În zona care este deja împădurită vor fi amenajate alei, la care se va folosi piatra cubică extrasă de pe străzile din municipiu, şi se vor amplasa bănci. La amenajarea parcului sunt aşteptate propuneri din partea elevilor din cele două licee aflate în proximitate, Liceul Alimentar „Brad Segal” şi Liceul de Artă „George Georgescu”, ne-a spus primarul Ştefan Ilie.

„Este o suprafaţă verde acolo care făcea parte din curtea Aquaserv şi pentru că în zona străzii Babadag, Rezervorului, şi în  tot acel cartier, oamenii nu aveau niciun parc, am luat decizia, încă de anul trecut, să dezmembrăm o suprafaţă de aproximativ 3500-4000 m pentru a face un parc care va face totodată şi legătura dintre strada Rezervorului şi strada Babadag. Cei care îl vor utiliza, vor putea să treacă prin parc fără să mai ocolească pe strada Rezervorului şi să intre pe strada Babadag pentru a urca spre un liceu. Îl vor folosi foarte mult cetăţenii din zonă, dar şi elevii, acolo aflându-se câteva licee şi şcoli foarte importante, cum ar fi Liceul <<Brad Segal>>, Liceul de Artă, Şcoala <<Elena Doamna>>. Chiar am stat de vorbă cu directorii acestor licee şi le vom <<da de lucru>> tine-rilor, pentru a veni şi ei cu idei pentru amenajarea parcului. Am ales exact suprafaţa de teren care să nu afecteze construcţiile Aquaserv, nici alte tipuri de utilităţi, în aşa fel încât la final să avem o nouă zonă deschisă cetăţenilor oraşului. Noi vrem să începem lucrările în această primăvară”, ne-a declarat primarul Ştefan Ilie.

Primul pas pentru amenajarea parcului a fost făcut săptămâna trecută, atunci când consilierii locali ai municipiului Tulcea au aprobat, în timpul şedinţei de plen, proiectul de hotărâre privind dezmembrarea terenului în suprafaţă de 19.805 mp de pe strada Babadag, unde se află sediul Aquaserv.

Înainte de vot, consiliera PSD Anca Suhov a felicitat administraţia locală şi a reamintit că acest parc se afla pe lista de priorităţi a ordinului arhitecţilor.

„Aş fi vrut să salut ideea executivului, mulţumesc pentru preluarea ei din lista de priorităţi pe care Ordinul Arhitecţilor a înaintat-o domnului primar la începutul mandatului”, a declarat arhitectul Anca Suhov.

În cadrul şedinţei de săptămâna trecută, consiliera PSD Andaluzia Luca a cerut explicaţii în legătură cu amplasamentul parcului şi cu existenţa unor ţevi sub spaţiul unde ar urma să fie amenajat parcul.

„Dacă poate cineva să ne explice de ce s-a ales acest amplasament pentru parc. De asemenea, s-au vehiculat o serie de supoziţii, nu avem dovezi, că ar exista nişte ţevi pe sub acest spaţiu, că ar traversa gaze, că este zonă de protecţie având în vedere specificul activităţii şi aş vrea să ne asiguraţi de lucrul acesta dacă puteţi”, a solicitat Andaluzia Luca.

Iniţiatorul proiectului, viceprimarul George Şinghi, a precizat că nu sunt motive de îngrijorare.

„Este un proiect discutat de ceva ani. Prima dată l-am discutat cu domnul director de la Aquaserv. În primă fază ne-au propus dânşii să îl amenajeze ca şi parc şi să îl deschidă publicului. Nu s-a concretizat, fapt pentru care realizăm această dezmembrare şi vom realiza proiectul în cadrul Primăriei. Am ales această locaţie deoarece este deja o zonă verde, dar care este nefolosită. Este o curte a societăţii de apă şi canal Tulcea, iar cartierul C5, toată acea zonă, nu beneficiază în momentul acesta de un parc în adevăratul sens al cuvântului sau de foarte multe zone verzi, astfel încât am văzut oportun să promovăm acest tip de proiect în această zonă. Am luat această decizie împreună cu reprezentanţii Aquaserv. Bazinele sunt în spatele societăţii, spre strada Rezervorului. În privinţa anumitor ţevi care pot trece, nu ştiu dacă este vreo problemă. Vom avea avizele necesare, dar pe sub orice parc şi pe sub orice stradă din municipiu trec anumite ţevi. Este o alee, se îngustează aleea către Rezervorului, dar încercăm să facem o legătură pietonală prin acest părculeţ şi către strada Rezervorului”, a explicat viceprimarul George Şinghi.

Lucrările de amenajare a parcului vor fi realizate de angajaţii de la Serviciile Publice şi Direcţia de Întreţinere a Patrimoniului. Potrivit primarului Ştefan Ilie, arborii existenţi vor fi păstraţi, dar vor fi plantaţi şi alţii, dar şi flori perene.