Până la finalul lunii mai, românii pot redirecţiona un procent de 2% sau 3,5% din impozitul pe venit datorat statului către organizaţii nonguvernamentale (ONG) sau parohii.

Şi tulcenii pot ajuta organizaţiile nonprofit, unităţile de cult sau bursele private prin redirecţionarea unui procent de 2% sau 3,5% din impozitul datorat statului. Astfel, sumele de bani redirecţionate vor fi folosite pentru finanţarea activităţilor acestor organizaţii.

Reprezentanţii organizaţiilor tulcene cu care am vorbit ne-au spus că nu au succes prea mare în a obţine fonduri prin redirecţionarea a 3,5% din impozitul pe venit.

Tulcenii în general redirecţionează către unităţile şcolare unde copiii lor învaţă, spune Nicolaie Pănuţă, preşedinte la Nippon Budo Sport.

„Eu personal am câteva redirecţionări de la câţiva părinţi de la sala mea. În general tulcenii redirecţionează către şcoli, pentru că <<îi forţează>> profesorii, directorii să redirecţioneze către şcoli, iar rest nu ştiu în ce zonă redirecţionează, către biserici. Unii cred eu că nu redirecţionează din neştiinţă, unii nu cunosc această opţiune de a redirecţiona, nu cunosc legile, alţii din rea-voinţă”, ne-a declarat Nicolaie Pănuţă.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.