În cadrul prestigiosului Congres al Partidului Popular European (PPE) desfăşurat între 6 şi 7 martie la Bucureşti, reprezentanţii PNL Tulcea au promovat Delta Dunării, punând la dispoziţia celor prezenţi materiale informative despre regiune. Evenimentul, punct de referinţă pentru politica europeană, a reunit 10 şefi de stat şi de guvern şi aproximativ 2000 de reprezentanţi ai partidelor din 40 de ţări, marcând o oportunitate unică de a evidenţia frumuseţile şi potenţialul turistic al deltei.

Standul dedicat Deltei Dunării a atras atenţia a numeroşi vizitatori, oferindu-le acestora o perspectivă asupra unicităţii acestei rezervaţii a biosferei, oportunităţilor de observare a păsărilor în habitatul lor natural şi frumuseţii peisajelor neatinse. Diverşi lideri politici, membri ai guvernelor sau instituţiilor europene, dar şi aleşi locali din diverse ţări europene s-au arătat interesaţi de oferta standului de promovare. Discuţiile purtate cu aceştia au subliniat interesul şi aprecierea la nivel european faţă de această zonă, recunoscută pentru diversitatea sa biologică şi peisagistică peste tot în Europa.

Din echipa care a organizat şi susţinut reprezentarea şi promovarea Deltei Dunării la Congresul PPE au făcut parte Ştefan Ilie, primarul municipiului Tulcea şi preşedintele PNL Tulcea, deputaţii PNL Tulcea George Şişcu şi Michael Gudu, viceprimarul municipiului Tulcea, George Şinghi, şi Alexandru Filip, Coordonator al Organizaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Municipiul Tulcea şi vicepreşedinte al PNL Tulcea. Reuşita nu se putea întâmpla fără ajutorul ghizilor turistici Ciprian Safca, Mihai Baciu şi Iliuţă Goean, informaţiile primite de la aceştia fiind apreciate de către toţi vizitatorii standului.

Cu privire la acţiunea de promovare a Deltei Dunării la Congresul PPE, Ştefan Ilie, primarul municipiului Tulcea şi preşedintele organizaţiei judeţene PNL Tulcea, a declarat: „A fost o onoare pentru noi să putem promova Delta Dunării în faţa unora dintre cei mai importanţi lideri politici europeni. Cred cu tărie că e o reuşită a PNL Tulcea şi vreau să le mulţumesc tuturor colegilor mei implicaţi în această iniţiativă. Dezvoltarea şi promovarea turistică a judeţului Tulcea e o prioritate pentru mine ca primar al municipiului reşedinţă de judeţ, dar e şi prioritatea noastră, a tuturor celor din PNL Tulcea”.

Legat de discuţiile purtate cu diverşi politicieni europeni pe seama Deltei Dunării, Alexandru Filip, Coordonator al Organizaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Municipiul Tulcea şi vicepreşedinte al PNL Tulcea, a declarat: „Nu puteam rata această oportunitate extraordinară de a prezenta şi promova Delta Dunării şi implicit poarta de intrare în deltă, municipiul Tulcea. Mă bucur că prin prezenţa noastră ne-am ridicat la nivelul evenimentului, unul cu o semnificaţie politică importantă pentru întreaga Uniune Europeană. Am discutat cu mulţi delegaţi din diferite ţări şi concluziile au fost clare cu privire la Delta Dunării ca atracţie turistică: unicitatea sa, oportunitatea de a privi în habitatul lor numeroase specii de păsări şi posibilitatea de a fi într-un loc pe care natura l-a construit sunt lucrurile care îi atrag cel mai mult. Mai avem de lucrat la promovarea acestor minunăţii, la modul prin care turiştii pot ajunge din diferite colţuri ale Europei la Tulcea şi la cum facem să oferim un pachet complet turistului. Toate acestea sunt priorităţi pentru noi toţi cei din PNL Tulcea, indiferent de funcţia pe care o ocupăm”.

(Comunicat de presă)