Liberalul Mihai Huleni a fost reales ieri în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea, în cadrul şedinţei ordinare. La şedinţă au fost prezenţi toţi cei 31 de consilieri judeţeni, 16 dintre aceştia votând pentru alegerea în funcţie.

Iniţiatorii proiectului au fost consilierii PNL care l-au propus din nou pe Mihai Huleni pentru a ocupa funcţia de vicepreşedinte al CJ. Acesta a fost unicul candidat, după ce grupul PSD a propus-o pe Condratov Daniela, de la PMP, care a refuzat să candideze. În replică, vicepreşedintele Victor Tarhon (PMP) l-a propus pe social-democratul Dumitru Mergeani, însă şi acesta a refuzat să candideze.

Singurul candidat pe buletinul de vot a rămas Mihai Huleni, care a fost votat cu majoritatea deja cunoscută, formată din consilierii PNL, PMP şi Ştefana Zibileanu, încă în Pro România.

„Îl felicit pe domnul vicepreşedinte al CJ, să fie sănătos, să aibă putere de muncă şi să susţinem împreună proiectele care sunt benefice judeţului nostru”, a declarat imediat după anunţarea rezultatului votului preşedintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu.

La rândul său, vicepreşedintele Mihai Huleni le-a mulţumit tuturor pentru vot.

„Mulţumesc tuturor colegilor pentru vot! Le mulţumesc şi colegilor de la PSD, chiar dacă nu m-au votat! Ei de fapt ne-au făcut pe noi cei de la PNL, PMP şi doamna Zibileanu să fim mai uniţi şi le mulţumesc pentru asta! Sper ca şi de acum încolo să putem colabora pentru judeţul nostru”, a declarat Mihai Huleni.

În continuare, consilierul judeţean PSD Dan Munteanu a solicitat o consultanţă juridică pe acest subiect.

„Nu vreau să bag băţul prin gard sau să strivesc bucuria acestei victorii. Vreau să vă cer o consultanţă juridică pe un subiect. Spun aceste lucruri pentru că cred că va fi necesar să le afle şi Instituţia Prefectului şi alţi cetăţeni atunci când vor analiza hotărârea de astăzi, prin care s-a numit în calitate de vicepreşedinte domnul Huleni. Avem HCJ nr. 18 din 2021 prin care domnul Huleni este nominalizat vicepreşedinte la CJ. După ce a fost atacată de prefectul judeţului Tulcea, în conformitate cu articolul 3 din Legea contenciosului administrativ, hotărârea 18 se suspendă de drept. După cum ştiţi, prefectul a atacat această hotărâre care are termen pe data de 10 septembrie. Până atunci această hotărâre este suspendată. Un alt articol din lege spune că în ipoteza în care se emite un alt act administrativ cu acelaşi conţinut ca hotărârea suspendată, acea hotărâre este suspendată de drept. Întrebarea este dacă este identitate de raţionamentul de faţă şi cel prevăzut de lege?”, a întrebat Dan Munteanu. Nimeni însă nu i-a răspuns.

Mihai Huleni şi-a dat demisia în data de 29 aprilie din funcţia de vicepreşedinte în care a fost ales pe data de 22 martie, după ce Prefectura Tulcea a contestat în instanţă decizia consilierilor judeţeni.