Ziua Universală a Iei a fost sărbătorită joi cu dans, muzică şi voie bună în Piaţa Civică. Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” al Primăriei Municipiului Tulcea a încântat publicul prezent printr-un flashmob organizat cu ocazia sărbătorii internaţionale. La manifestare au  participat circa 250 de persoane care au fost îmbrăcate în ii pentru a marca evenimentul.

„Tulcea a dansat acum, de sărbătoarea Sânzienelor, de Ziua Universală a Iei. Pentru mine a fost mai emoţionant decât prima dată, deoarece am trecut prin această perioadă în care am fost foarte restrânşi în a socializa, atât prin artă, cât şi prin mişcare. Iată că astăzi am trăit un sentiment de începuturi de flashmob, pe care am început să le organizăm începând cu 2012. Este o frumuseţe a sufletului, o încununare a unei munci desfăşurate de-a lungul unei perioade de timp. Anul acesta am repetat foarte puţin, am lucrat foarte puţin jocurile. Voiam să facem şi jocuri ale minorităţilor şi alte jocuri moderne, dar probabil cu altă ocazie vom organiza o altă manifestare. Chiar şi spectatorii au venit îmbrăcaţi în ie românească. Eu zic că este un pas spre normalitate. Depinde de multe ori şi de noi în a respecta anumite condiţii”, ne-a declarat managerul Ansamblului Artistic Profesionist „Baladele Deltei”, Ştefan Coman.

Pentru a respecta distanţarea socială şi nu a exista vreun risc, organizatorii au decis ca anul acesta dansatorii să nu se ţină de mâini, iar hora de la finalul flahmob-ului să nu se mai facă.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.