Primăria Tulcea a lansat licitaţia pentru execuţia lucrărilor din cadrul proiectului „Reabilitare energetică bloc I2 – Asociaţia de proprietari nr. 6”.

Blocul I2 din strada Isaccei nr. 7 este compus din două scări de bloc şi a fost construit înainte de anul 1982, având un regim de înălţime de P+4. Din punct de vedere structural, la data efectuării expertizelor tehnice şi a auditurilor energetice, în anul 2022, blocul se încadrează în clasa de risc seismic RsII, corespunzând construcţiilor la care probabilitatea de prăbuşire este redusă, dar la care sunt aşteptate degradări structurale majore la incidenţa cutremurului de proiectare. Expertiza a arătat că blocul este necorespunzător izolat, tâmplăria exterioară existentă este în stare necorespunzătoare, instalaţiile electrice sunt echipate cu corpuri de iluminat cu tuburi fluorescente, cu durată de viaţă redusă şi consum mare de energie.

Astfel, se propun lucrări pentru consolidarea clădirii, reabilitare termică, reabilitare energetică a faţadei, reabilitare termică a terasei şi a soclului, dar şi lucrări interioare a spaţiului comercial de la parter. Totodată, se vor executa lucrări de instalaţii sanitare şi termice, şi se va monta o staţie de încărcare pentru autovehiculele electrice.

Durata de execuţie a lucrărilor este de un an, iar valoarea estimată este de 4.764.961,89 lei, TVA inclus, banii provenind din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Firmele interesate pot depune oferte de preţ până în data de 28.03.2024, ora 15.00.