COMUNICAT

privind actiunea de dezinfectie si deratizare in incinta unitatilor de invatamant din municipiul Tulcea  

 In conformitate cu prevederile Ordinului nr. 562 din 23 februarie 2023

 SC CORAL IMPEX SRL, punct de lucru in Municipiul Tulcea, str. Isaccei, Bl. I 6, Sc. C, Ap. 6, Tel/Fax: 0240/510059 , in baza contractului de achizitie publica de servicii nr. 43212/08.11.2021 privind serviciului public de salubrizare – activitatile de deratizare, dezinsectie, dezinfectie si tratamente fitosanitare, incheiat cu Municipiul Tulcea si in baza Programului unitar de actiune pe anul 2024 va informeaza ca in perioada 22-29.03.2024 se vor executa servicii de dezinfectie si deratizare in incinta unitatilor de invatamant din Municipiul Tulcea.

Substanta utilizata pentru dezinfectie interior:

  • PERFORMANT D – Aviz Nr. 4489BIO/02/12.24, alkyl dimethylbenzyl ammonium chloride, cu concentratia de 2%, face parte din grupa principala 1, TP 2, avizata de Comisia Nationala pentru Produse Biocide;

Substanta utilizata pentru deratizare interior:

  • COLBROM – Certificatul de autorizare a produsului nr., RO/2013/0005/MRA/IT/2012/00074/AUT, substanta activa bromadiolone, avizata de Comisia Nationala pentru Produse Biocide;

MASURI DE PRIM AJUTOR RECOMANDATE DE PRODUCATOR PENTRU PRODUSUL DEZINFECTANT PERFORMANT D:

Inhalare: In condiii obisnuite riscul de inhalare este scazut. Daca totusi sunt inhalati vapori in cantitate mare, accidentatul se transporta imediat intr-o zona aerata si se anunta medicul.

Contactul cu pielea: Se va spala locul atins cu apa din abundenta. In cazul aparitiei unor manifestari neplacute se va solicita consult de specialitate.

Contactul cu ochii: Se vor spala imediat sub jet de apa cel putin 15 minute. In cazul aparitiei unor manifestari neplacute se va solicita consult de specialitate.

    Ingerare: Se vor bea 1-2 pahare cu apa sau lapte. Se va solicita consult de specialitate in caz de manifestari neplacute.

    MASURI DE PRIM AJUTOR RECOMANDATE DE PRODUCATOR PENTRU PRODUSUL RATICID COLBROM:

Inhalare: Se scoate subiectul la aer liber. Daca subiectul inceteaza sa respire, administrati respiratie artificiala. Solicitati imediat sfat/atentie medicala.

Contactul cu pielea: Indepartati imbracamintea contaminata.Se va face imediat dus. Solicitati imediat sfat/atentie medicala. Spalati hainele contaminate inainte de a le utiliza.

Contactul cu ochii: Scoateţi lentilele de contact, dacă există.  Spalatiimediat cu multa apa timp de cel puţin 15 minute, deschizand complet pleoapele. Daca problema persista, solicitati sfatul medicului.

Ingerare: Sunati imediat un medic. NU se va induce stare de vomă. Nu administrati nimic care nu este autorizat in mod expres de medic.