Decizia de a acosta navele de croazieră la Tulcea aparţine operatorilor şi turiştilor şi nu autorităţilor locale, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, vinerea trecută, în timpul şedinţei de plen.

Şeful administraţiei judeţene a răspuns astfel întrebării consilierului judeţean PNL, Dumitru Nurciu, care a adus în discuţie, aşa cum presa a semnalat, că nicio navă de croazieră nu va acosta anul acesta în porturile tulcene.

„Din ceea ce ştiu şi am stat de vorbă şi cu firma de turism care aduce vizitatorii în zone, decizia nu ne aparţine nici nouă celor de la Tulcea, nici firmei de turism, aparţine operatorului şi firmelor care recrutează turiştii de-a lungul Dunării pentru zona noastră. Dacă clienţii  decid că pentru securitatea lor nu e bine să oprească la Tulcea, nu o vor face. Acest lucru depinde de ei. Este posibil să nu acosteze nicio navă, este posibil să acosteze zeci de nave. Previziunea pe anul acesta era de 284 de nave, dar decizia nu stă la noi. Se ştie numărul de nave, iar dacă se va ajunge la un consens între turişti şi firma care operează transportul, atunci vor decide în consecinţă”, a declarat preşedintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.