Octavian Motoc a fost anunţat, oficial, candidatul Alianţei Dreapta Unită (ADU) la Primăria municipiului Tulcea, în cadrul conferinţei judeţene de alegeri a filialei partidului Forţa Dreptei Tulcea, ce a avut loc sâmbăta trecută, în prezenţa preşedintelui partidului Ludovic Orban.

„În ceea ce priveşte candidatul la municipiul Tulcea l-am desemnat pe domnul Octavian Motoc, colegul şi prietenul meu. Este o candidatură extrem de serioasă şi Alianţa Dreapta Unită are obiectivul să câştige alegerile pentru Primăria Tulcea. Domnul Octavian Motoc era să fie candidatul Partidului Naţional Liberal, în 2020. Până la urmă, opţiunea a fost pentru actualul primar, pentru că el era preşedintele filialei judeţene. S-a considerat că, fiind preşedinte al filialei judeţene, poate să mobilizeze sprijinul militanţilor PNL mai bine. Totuşi, domnul Octavian Motoc, în toate cercetările sociologice, se bucura de notorietate şi de un grad mare de încredere şi de o intenţie de vot semnificativă. Din acest motiv, considerăm că este o candidatură extrem de puternică cea a domnului Octavian Motoc. Şi, cu sprijinul aliaţilor noştri, avem şanse extrem de serioase pentru a schimba în bine modul în care este guvernat municipiul Tulcea”, a declarat în conferinţa de presă, de sâmbătă, preşedintele Forţei Drepte, Ludovic Orban.

Dacă va fi ales primar al municipiului Tulcea, Octavian Motoc, doreşte să creeze un parc industrial şi tehnologic pentru a le oferi oamenilor noi locuri de muncă.

„Consider că, Tulcea, în esenţa ei, este acum un oraş cu oameni săraci, care au locuri de muncă prost plătite. Acest lucru este şi din cauza neimplicării din timp a administraţiei publice locale pentru atragerea de investitori care să creeze locuri de muncă în această zonă. Printre obiectivele pe care mi le-am propus pentru acest mandat, în condiţiile în care o să câştig, se află şi acela de a crea un parc industrial şi tehnologic în care să atragem investitori cărora să le acordăm şi facilităţi pe o anumită perioadă de timp, pentru crearea unor locuri de muncă în domenii de interes care ar putea să asigure forţa de muncă din zonă. Consider că un asemenea parc tehnologic şi industrial este strict necesar în această zonă pentru a se asigura noi locuri de muncă”, a declarat Octavian Motoc.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.