Ca în fiecare an, scrumbia este vedeta primăverii. Anul acesta are parte de festivaluri dedicate la Tulcea, Pardina, Maliuc şi Sulina.

Municipiul Tulcea va avea, din acesta an, un festival dedicat scrumbiei. În satul Pescăresc, unde fiecare comunitate din deltă a adoptat o casă, vor fi concerte, expoziţii şi standuri cu produse alimentare.

Prima ediţie a Festivalului „Scrumbii de Florii” va avea loc anul acesta în perioada 26-28 aprilie, la Satul Pescăresc.

Festivalul nu se va limita doar la gastronomie, ci va urmări şi conştientizarea populaţiei privind protecţia mediului în general şi a Deltei Dunării în special, spun organizatorii. Nu în ultimul rând, evenimentul va fi şi un prilej de promovare a patrimoniului artistic local, muzical şi meşteşugăresc.

Tot la prima ediţie va fi şi Festivalul „Scrumbiei jucăuşe” din Pardina, organizat în perioada 27-28 aprilie. La „Festivalul de Florii cu peşte şi scrumbii”, turiştii şi localnicii sunt aşteptaţi să se distreze împreună în zona parcului de agrement din Pardina.

Şi comuna Maliuc va organiza anul acesta cea de-a treia ediţie a Festivalului „Serbările Scrumbiei”, în perioada 18-19 mai.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.