Timp de două săptămâni, Satul Pescăresc din municipiul Tulcea va fi gazda unei tabere de sculptură şi pictură.
Evenimentul organizat de Primăria Tulcea va avea loc între 1 şi 14 iulie şi va aduce 10 artişti din ţară care vor crea opere de artă ce vor decora Satul Pescăresc. Pe lângă tabăra de creaţie, vor avea loc şi atelierele pentru copii.
„Cinci sculptori din ţară vor face cinci piese care vor rămâne la Satul Pescăresc. La fel şi la pictori, vor fi cinci, care vor face cinci lucrări ce vor rămâne în Cherhanaua de la Satul Pescăresc. Artiştii participanţi vor organiza şi nişte ateliere cu copii, de pictură, de sculptură, modelare în lut, manual şi modelare cu roata olarului”, ne-a declarat Ion Boncea, consilier în cabinetul primarului municipiului Tulcea.
Eforturile administraţiei locale de a revitaliza Satul Pescăresc vizează nu numai amenajarea acestuia, ci şi crearea de evenimente. Primul de acest gen, Festivalul „Scrumbii de Florii”, aflat la prima ediţie, va avea loc în perioada 26-28 aprilie. Festivalul este iniţiat de Primăria Tulcea la sugestia membrilor Organizaţiei de Management al Destinaţiei (OMD) Municipiul Tulcea şi se doreşte a deveni o tradiţie anuală a oraşului, în perioada Floriilor.
Săptămâna aceasta, la Satul Pescăresc, angajaţi ai Primăriei municipiului Tulcea şi structurilor din subordine au plantat 250 de arbori. Cei 250 de copaci din speciile de paltin, stejar roşu, plop, salcie şi frasin, recomandate de specialişti, în funcţie de specificul zonei şi destinaţia terenului, au îngrăşământul asigurat pentru un an de zile şi sistem de picurare pentru a fi ajutaţi să se prindă de pământ.
Satul Pescăresc, inaugurat în anul 2015, este un parc tematic sistematizat cu trei alei majore ce încearcă să reconstituie braţele Dunării, pe fiecare fiind amplasate construcţii reprezentative localităţilor din Delta Dunării, respectiv locuinţe, o cherhana, un bufet sătesc, mori de vânt din lemn, precum şi un corp administrativ care constituie centru de informare.