Industria păcănelelor va fi afectată în toate judeţele din România, iar sute de săli de jocuri vor fi nevoite să înceteze activitatea. În judeţul Tulcea, doar sălile de jocuri de noroc din municipiu nu vor fi afectate de această decizie.

Primarii din judeţul Tulcea încurajează această decizie şi speră ca majoritatea sălilor de jocuri de noroc să fie desfiinţate după această decizie.

„Avem multe săli în oraşul nostru. Este o idee foarte bună pentru că i-a năucit pe copilaşii aceştia. Este un proiect de bun augur, mai ales pentru localităţile cu puţini locuitori în care veniturile sunt mici. Nu cred că acolo trebuie să se ducă banii. Copiii sub 18 ani nu prea mai intră, deoarece au făcut controale de câteva ori ITM-ul şi poliţia, dar cei peste 18 ani intră frecvent. Eu unul nu sunt de acord cu jocurile de noroc, dar nimeni nu te obligă să mergi acolo, o faci de bunăvoie. Nu cred că e de bun augur ca atunci când le intră salariul sau alocaţia să meargă să-i piardă acolo, în speranţa că vor câştiga triplu. Păcănelele nu o să moară niciodată, asta e cert. Totuşi, sper ca după această decizie să se desfiinţeze marea majoritate. Cine doreşte să-şi ţină afacerea să se ducă să-şi ia autorizaţie, să construiască la marginea oraşului. La noi sunt paşnici oamenii, nu s-au iscat multe scandaluri din cauza acestor săli. De obicei părinţii şi soţiile sunt nemulţumiţi. În loc să le ia ceva copiilor, se duc şi pierd banii la păcănele”, ne-a spus primarul oraşului Măcin, Gheorghe Văcaru.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.